Staying Alive (1983)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Staying Alive
Generell informasjon
Utgivelsesår15. juli 1983
Prod.landUSA USA
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørSylvester Stallone
ProdusentSylvester Stallone
Robert Stigwood
ManusforfatterSylvester Stallone
Norman Wexler
MusikkBee Gees
SjeffotografNick McLean
KlippPeter E. Berger
Mark Warren
Don Zimmerman
Foran kamera
MedvirkendeJohn Travolta
Cynthia Rhodes
Finola Hughes
Steve Inwood
Eksterne lenker

Staying Alive er en amerikansk film fra 1983. Den var en oppfølger til Saturday Night Fever, med John Travolta i hovedrollen som Tony Manero. Filmen er regissert av Sylvester Stallone. Tittelen på filmen er hentet fra sangen Stayin' Alive med Bee Gees, som ble brukt som kjenningsmelodi for Saturday Night Fever og som også blir spilt i sluttscenen i Staying Alive.

Handlingen i filmen finner sted seks år etter Saturday Night Fever.

Staying Alive fikk svært dårlig mottakelse av filmanmelderne og ligger så lavt som 0% på Rotten Tomatoes (20 stemmer, juni 2011).[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Anthony "Tony" Manero drømmer om å begynne som profesjonell danser på Broadway. Han bor på Manhattan sammen med sin kjæreste Jackie, arbeider som danselærer og som servitør ved en danse-klubb. Tony ser på et show hvor Jackie danser sammen med en engelsk danser, Laura. Tony tilbringer natten sammen med Laura, men blir irritert når hun avskjediger ham etterpå. Jackie klarer ikke å stole på Tony, og slår opp med ham.

Han går på audition for en Broadway-produksjonen kalt Satan`s Alley. Jackie og Tony får også små roller i den samme produksjonen, og Laura får rollen som den kvinnelige hovedpersonen. Tony begynner å innse hvor ufølsom han har vært ovenfor Jackie, og ønsker å reparere forholdet deres. Han besøker også moren sin, og beklager sin tidligere egoisme og vanskelige væremåte. Men Laura er fremdeles rasende, og klorer Tony i ansiktet i løpet av en fremføring på scenen. Regissøren ber Tony ta deres personlige krig vekk fra produksjonen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

John Travolta.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]