Hopp til innhold

Stargate Universe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stargate Universe
Generell informasjon
SjangerScience fiction-serie, dramaserie
Prod.landUSA, Canada
Sesonger2
Episoder40
Lengde43 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påStargate SG-1
Foran kamera
Medvirkende
6 oppføringer
Robert Carlyle
Louis Ferreira
Brian J. Smith
Elyse Levesque
David Blue
Alaina Huffman
Bak kamera
Skaper(e)Brad Wright, Robert C. Cooper
ProdusentBrad Wright
MusikkJoel Goldsmith
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Sending
Periode2. okt. 20099. mai 2011
TV-kanalSyfy
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Stargate Universe (ofte forkortet SGU) er en canadisk-amerikansk science fiction- og eventyrserie som gikk på Syfy fra 2009 til 2011.

Serien var en del av MGMs Stargateproduksjon. Stargate Universe handler om opplevelsene til et nåtidig, multinasjonalt team av oppdagere som ikke klarer å returnere til jorden etter en evakuering til det gamle stjerneskipet Destiny, som ferdes i et fjernt hjørne av universet.

SGC opprettet Icarus-basen på en avsidesliggende planet, hvor området blir drevet av svært ustabile radioaktiv isotopet Naquadria. Teamet blir ledet av Dr. Nicholas Rush, som har designet et videospill som brukes over hele jordkloden for å finne briljante hjerner - deriblant Eli Wallace, et ungt matematikk-geni. Selv om Eli er motvillig, blir han brakt til Icarus-basen, sammen med en kontingent av æresgjester om bord på Hammond, en stjerneskip av Daedalus-klassen.

Disse gjestene inkluderer blant annet senator Armstrong, som finansierer Icarus Project - og hans datter hans Chloe. De blir introdusert for basens militærstab, ledet av oberst Everett Young, oberst David Telford, samt Matthew Scott, Tamara Johansen, og Ronald Greer. Men basen deres blir snart angrepet av medlemmer fra Lucian Alliance. Oberst Telford hjelper til med forsvaret når han bruker en F-302 jagerfly, med oberst Samantha Carter i kommando av Hammond-skipet.

Samtidig er planetens kraftkjerne i ferd med å eksplodere. Dr. Rush lykkes med å åpne et ormehull. Alle de overlevende Icarus Base-medlemmene flykter gjennom ormehullet rett før hele planeten eksploderer. Cirka åtti lever fremdeles. Men senator Armstrong ble alvorlig skadet, og innser at han sannsynligvis ikke har særlig lang tid igjen. Han ofrer seg i håp om å tette en lekkasje. De må samarbeide for å gjøre romskipet beboelig, men de har store problemer med å kontrollere skipet.

Skuespillere

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]