Stangnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 68°47′27,067″N 16°35′38,364″Ø Stangnes er en bydel i Harstad, sørøst for sentrum. Mot vest ligger Gangsåstoppen og Åsby, og Kanebogen mot sørvest. Mot nord og øst ligger Vågsfjorden.[1]

På Stangnes finner en et stort industriområde, Stangnesbasen, som ble bygget ut på 1980-årene i forbindelse med forventninger om oljeboringsvirksomhet i Barentshavet. På sørsiden ligger Hestevika, hvor det er fergeforbindelse med Sørrollnes via fylkesvei 848.

Stangnes preges ellers av et større boligområde med Stangnes barneskole og Stangneslia barnehage. I tillegg ligger Stangnes videregående skole der, hovedsakelig med yrkesrettet utdanning. På Stangnesodden i nordøst finner man et tidligere militært anlegg. Det finnes også flere viker som egner seg for bading om sommeren, blant annet Brurvika og Hestvika på nordsiden, vest for Stangnesodden.

Historie[rediger | rediger kilde]

1300-tallet var sørlige delen av Stangnes bebodd mens den nordlige, ubebodde delen tilhørte Trondenes kirke og var i kirkens eie inntil gården ble kjøpt av private.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kart FINN.no