Sparta Praha (kvinner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sparta Praha
AC Sparta Praha
Nettsidehttp://www.sparta.cz/cs/tym/zeny.shtml
Idrettsgren(er)Fotball
Liga1. divisjon (1. nivå)
Seriemester1998/99, 1999/00, 2000/01, 2001/02, 2004/05, 2005/06, 2006/07, 2007/08, 2008/09
LandTsjekkia
StedPraha
Administrasjon
StyrelederJozef Chovanec
HovedtrenerTsjekkias flagg Dušan Žovinec
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Sparta Prahas kvinnelag fra Praha er Den tsjekkiske republikks beste fotballag i kvinnefotball. Laget har vunnet serien ni ganger de siste elleve sesongene. Deres hovedkonkurrent de siste årene har vært Slavia Praha. Slavia Praha vant de to mellomsesongene (2002/03 og 2003/04), men i samtlige andre sesonger har avstanden mellom Sparta Praha og forfølgerne vært for stor til at det har blitt spennende. De siste fire sesongene har laget vunnet samtlige kamper i serien bortsett fra fire, som alle endte uavgjort. De siste to fullførte sesongene avga ikke laget poeng i det hele tatt.

Sparta Praha i Mesterligaen[rediger | rediger kilde]

I Mesterligaen i fotball for kvinner har det gått varierende. I 2001-02-sesongen kom laget bare til første kvalifiseringspulje, der de kom i gruppe med Umeå, og tapte hederlige 0-1. De andre kampene vant laget til ingen nytte. Dette gjentok seg i 2002-03, nok en gang med Umeå som uovervinnelig, mens Sparta slo de andre lagene greit. Imidlertid fikk Sparta Praha føle at Umeå hadde reist fra dem, resultatet denne gang ble 1-6.

Etter to sesonger på rad uten mesterligaen, kom Sparta tilbake i 2005-06-sesongen. Da lyktes laget å komme videre fra første kvalifiseringsrunde, riktignok med noe enklere motstand. Også i andre kvalifiseringsgruppe fikk de relativt lett motstand, om man ser bort ifra 1. FFC Frankfurt. Sparta greide uavgjort mot Frankfurt, og dermed endte de likt, med Frankfurt foran på målforskjell. Sparta kom dermed til kvartfinalen, der de fremførte hederlig mot Djurgården/Älvsjö, men tapte etter en 0-2 hjemme og 0-0 borte. Neste sesong var en skuffelse for laget. De var automatisk kvalifisert til andre kvalifiseringsrunde, men endte sist uten poeng. Både det nederlandske og det belgiske vinnerlaget ble for sterke for Sparta, i tillegg til Turbine Potsdam, som slo dem 4-0.

Etter denne skuffelsen måtte Sparta tilbake til første kvalifiseringsrunde foran 2007-08-sesongen. Sparta vant en lett gruppe uten å overbevise, men i gruppe to endte de sist i den sannsynligvis tøffeste gruppen de har vært i.[trenger referanse] Motstanderne, Brøndby IF, Olympique lyonnais og Kolbotn Idrettslag slo alle Sparta. Imidlertid oppnådde Sparta hederlige resultater; bare Kolbotn slo dem med mer enn ett mål. 2008-09 -sesongen ble kort. Sparta røk ut i første kvalifiseringsrunde på målforskjell etter å ha spilt uavgjort mot vinneren fra Spania. I 2009-10-sesongen ble Sparta Praha direktekvalifisert til sluttspillet. Etter å ha slått Kasakhstans seriemester, røk laget mot Arsenal med 0-5 sammenlagt, noe som bør betegnes som et greit resultat mot en tidligere Mesterliga-vinner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]