Sparta Amfi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sparta Amfi
Grunnlagt1963
Land NorgeRediger på Wikidata
BrukereSparta Warriors
Kapasitet4 000
Åpnet18. okt. 1963
Map
Sparta Amfi
59°16′50″N 11°05′14″Ø

Sparta Amfi er hjemmearenaen til ishockeylaget Sparta Warriors, en del av idrettslaget Sparta Sarpsborg. Hallen er Norges eldste,[trenger referanse] og ble bygd på dugnad. Den stod ferdig i 1963, på Brevik like utenfor Sarpsborg by.

Publikumsrekorden i Sparta Amfi er 6 000, men kapasiteten er redusert til 3 450. Det er ble gjennomført en ombygging av hallen etter sesongen 2011/2012, som blant annet ga hallen en publikumskapasitet på 3 900.

Anlegget har to isflater. Den nyeste ble offisielt åpnet 25. januar 2007 i en egen, nybygget hall vegg-i-vegg med selve amfibygningen. Den nye hallen heter «Hafslund Ungdomshall». I tilknytning til ungdomshallen ble det bygget blant annet en ny kafé, nye treningsrom og ny hovedinngang felles for begge hallene. Ungdomshallen har bidratt til at unge og lovende spillere får økt sin treningsmengde.

Ved siden av å være hjemmearena for Sparta Warriors, er Sparta Amfi oppført som hjemmebane for Borg ishockeyklubb og Varteig Ishockeyklubb, og var også hjemmebane for mosselaget Kråkene IL før det ble bygget ishall i Moss.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Ice hockey pictogram.svgDenne ishockeyrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.