Sophie Turner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sophie Turner
Sophie Turner (40553145603) (cropped) 2.jpg
FødtSophie Turner
21. feb. 1996Rediger på Wikidata (27 år)
Northampton, EnglandRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, aktivistRediger på Wikidata
Utdannet ved The King's High School for Girls[1]Rediger på Wikidata
Ektefelle Joe Jonas (2019–)[2]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Aktive år2011
IMDbIMDb

Sophie Turner (født 21. februar 1996) er en britisk skuespillerinne, kjent for sin rolle som Sansa Stark på HBOs fantasyserie Game of Thrones. Rollen som Sansa Stark fikk henne nominert for en Young Artist Award.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Hun fikk sin første rolle i 2011, som Sansa Stark, datter av en mektig lord i HBOs fantasy-dramaserie Game of Thrones. Det var hennes dramaskolelærer som oppfordret henne til å prøvespille for rollen. Hun farget håret fra blondt til rødt før prøvespillingen.

i 2013 spilte hun hovedrollen for en indie thriller-film, Panda Eyes. En film basert på novellen Another Me, skrevet av Cathrine MacPhail. Hun spilte Adeline March i TV-filmen The Thirteenth Tale i 2013, og var med i komediefilmen i Barely Lethal.

Hun leste også en novelle skrevet av Lev Grossman i tillegg til lydbokversjonen av novellen Dangerous Women, skrevet av George R. R. Martin. Fortellingen i sistnevnte finner sted i Westeros, i A Song Of Ice And Fire-verdenen, mange år før starten av A Game Of Thrones.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Turner var født i Northampton og flyttet til Warwick da hun var to år. Der gikk hun på Warwick Prep School til hun var elleve år gammel, og flyttet senere til King's High School. Turner har vært et medlem av den lokale teateret Playbox Theatre Company siden hun var tre år.

Turner er venner med skuespillerinnen Maisie Williams, som spiller Sansa Starks (hennes Game Of Thrones-rolle) lillesøster Arya Stark. De møttes på audition for roller for Game Of Thrones før de fikk rollene.

Etter at innspillingen av første sesong av Game of Thrones var ferdig, adopterte Turner hunden Zunni, som spiller Sansa Starks skrekkulv Lady.

Hun ble forlovet med Joe Jonas 15. oktober 2017.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Our stories - current and 'Old girls'»[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ graziamagazine.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]