Sophie Radich skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sophie Radich skole
LandNorge
Beliggenhet
Kart
Sophie Radich skole
59°58′01″N 11°02′15″Ø

Sophie Radich skole er en ny ungdomsskole i Lillestrøm i Lillestrøm kommune i Akershus. Skolen er oppkalt etter Sophie Radich, den første kvinnelige lærer i Lillestrøm. Skolen bygges i massivtre og rommer åtte paralleller og inntil 720 elever.

Skolen ble bygget på bakgrunn av befolkningsveksten i Lillestrøm, spesielt etter sammenslåingen av kommunene Skedsmo, Fet og Sørum, og tas i bruk 2022. Kjellervolla skole i nærheten, vil bli gjort om til en barneskole etter ferdigstillingen av den nye skolen, og elevene derfra vil bli overført til den nye skolen.

Bygget til Sophie Radich skole er utformet som en firkløver, med tre læringsfløyer og en fjerde fløy med idrettshall, språk- og realfagssenter (flytter fra Kjeller skole) for alle elever i Lillestrøm kommune. Realfag står tradisjonelt sterkt i historien til Kjeller-miljøet, og realfagssatsingen er viktig for Lillestrømskolene[1]. Bygget vil ha et areal på 10 500 kvadratmeter, mens hele området inkludert vil ha et omfang på 11 700 kvadratmeter. FNs bærekraftsmål står sentralt i prosjektet.

Det vil bli bygget en flerbrukshall og flere andre lokaler til bruk av andre.

Byggherre er Lillestrøm kommune, og arkitekter er Arkitema Architects og Kruse Smith.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Byggeindustrien (23. september 2019). «Kruse Smith bygger ny ungdomsskole i massivtre i Lillestrøm». Bygg.no - Byggeindustrien. Besøkt 4. juli 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]