Sniper (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sniper
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 29. januar 1993
Prod.landUSA USA
Lengde98 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørLuis Llosa
ProdusentRobert L. Rosen
ManusforfatterMichael Frost Beckner
Foran kamera
MedvirkendeTom Berenger
Billy Zane
J. T. Walsh
Prod.selskapTriStar Pictures
Eksterne lenker

Sniper er en amerikansk actionfilm fra 1993, med Tom Berenger og Billy Zane i hovedrollene. Den ble etterfulgt av fire oppfølgere, Sniper 2, Sniper 3, Sniper: Reloaded og Sniper: Legacy.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Thomas Beckett, en erfaren skarpskytter, og hans spotter, korporal Papich, er på oppdrag i Panama for å drepe en opprørsleder i jungelen. Papich blir drept av en fiendtlig skarpskytter. Beckett får med seg kroppen til Papich, selv om ham blir beskutt av opprørere. Senere blir Beckett sendt sammen med en fullstendig uerfaren nybegynner, Richard Miller, som ikke har noe kamperfaring eller bekreftede drap. De får i oppdrag å eliminere en kriminell, som står i ledtog med en colombiansk narkobaron.

Kort tid senere blir helikopteret som Miller sitter i, angrepet av gerilja. Miller klarer ikke å ta ut angriperen, isteden gjør en annen i helikopteret det. Piloten mener at Miller ikke er kapabel som soldat, og Miller får et rykte på seg som inkompetent. Under ett oppdrag får Beckett og Miller hjelp fra lokale indianere som hjelper dem forbi gerilja og opprørere, i bytte mot at de eliminerer El Cirujano - en tidligere tortur-ekspert fra CIA som arbeider for opprørere. Beckett forventer at Miller gjør dette for å bevise seg selv som skarpskytter.

Miller bommer med skuddet, og alarmerer fienden om hvor de er. En påfølgende skuddveksling fører til at en indianer blir skutt og drept. Miller klarer å ta ut den colombianske narkobaronen, og Beckett blir tatt av opprørerne. Miller ser Beckett bli torturert av El Cirujano og skyter ham i hodet. De løper til helikopteret for å komme seg vekk fra området, og Beckett redder igjen Miller`s liv ved å skyte en fiendtlig skarpskytter. Den siste scenen viser Beckett og Miller endelig på vei hjem, etter ett fullført oppdrag.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]