Sigurd Lindstrøm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sigurd Lindstrøm
Født5. sep. 1950Rediger på Wikidata (73 år)
NasjonalitetNorge

Sigurd Lindstrøm (født 5. september 1950) er en norsk billedkunstner, bosatt i Risør. Han arbeider i hovedsak med maleri og grafikk.

Lindstrøm har utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole (1972-76). Han er også utdannet ved Statens kunstakademi (1978-82). I perioden 1976-78 arbeidet han som designer ved Hadeland Glassverk, men han har også arbeidet som illustratør for flere forlag og aviser. I årene 1982-84 var han engasjert som utstillingskonsulent for Riksgalleriet. Lindstrøm har i tillegg undervist i forming og visuelle fag ved videregående skoler i Aust-Agder[1].

Han har hatt flere separatutstillinger lokalt, og deltatt på Sørlandsutstillingen, Østlandsutstillingen og Høstutstillingen. I 2004 hadde Lindstrøm en separatutstilling i Reimanngården i Grimstad med tittelen «Selvbygging», som tematisk handlet om utforskning av menns byggevirksomhet. Lindstrøms kunstuttrykk ble av Grimstad kunstforening beskrevet som figurativt, men samtidig sterkt ekspressivt både i strek og koloritt[2]. Han var representert på Agderbiennalen i Risør kunstforening i 2007. I mai 2009 deltok Sigurd Lindstrøm på en større utstilling i Risør kunstpark sammen med keramiker Eyvind Hermansen fra Tvedestrand. Også der var temaet i kunsten hans selvbygging, og han uttalte til Aust Agder Blad at selvbyggertrangen er et sunt alternativ til spekulasjonsøkonomien i et samfunn preget av finanskrise og usikkerhet[3].

Sigurd Lindstøm var styremedlem i Norske billedkunstnere Agder i perioden 1990-91. Han har også vært jurymedlem i Unge Kunstneres Samfund (UKS) i 1974.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Minge, Hans Otto: Norske billedkunstnere Agder (1999), s. 106.
  2. ^ Grimstad kunstforening: Sigurd Lindstrøm: «Selvbygging» i Grimstad kunstforenings arkiv, sept. 2004
  3. ^ Steinar Ryvind: «Frodig og fargerikt i kunstforeningen» i Aust-Agder blad, 9. mai 2009.