She’s All That

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
She's All That
orig. She's All That
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie
Utgivelsesår29. januar 1999
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRobert Iscove
ProdusentPeter Abrams,Richard N. Gladstein,Robert L. Levy
ManusforfatterR. Lee Fleming jr.
Foran kamera
MedvirkendeFreddie Prinze jr.
Rachael Leigh Cook
Anna Paquin
Paul Walker
Lil' Kim
Prod.selskapMiramax Films
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

She's All That er en amerikansk romantisk komedie fra 1999, regissert av Robert Iscove. I hovedrollene spiller Freddie Prinze jr., Rachael Leigh Cook, Matthew Lillard, Paul Walker, Jody Lynn O`Keefe, Lil' Kim og Anna Paquin.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Zackary Siler (spilt av Freddie Prinze Jr.) bor på campus på sin high school i California. Hans populære og narsissistiske kjæreste, Taylor Vaughan (spilt av Jodi Lyn O'Keefe) slår opp med ham for å bli sammen med reality-TV-stjerne Brock Hudson som hun møtte i Florida. Zack påstår at Taylor kan erstattes av enhver jente på skolen. Zacks nære venn, Dean Sampson, jr. (spilt av Paul Walker) er uenig, og utfordrer Zack til ett veddemål om Zack klarer å gjøre en tilfeldig jente til "dronning" til ett skoleball i løpet av bare seks uker. De velger Laney Boggs (spilt av Rachael Leigh Cook) en ensom, upopulær kunst-student. Zack prøver å bli venn med Laney, men mislykkes fullstendig. Hun ignorerer hans fremstøt, og hun går sin vei.

Zacks søster Mac (spilt av Anna Paquin) oppfordrer ham til å forsøke igjen, og han gjør en skikkelig innsats for å finne ut hva Laney er interessert i og bryr seg om. Zack henvender seg til Laney igjen på arbeidsplassen hennes. Laneys barndomsvenn Jesse Jackson overbeviser henne om å gi ham en mulighet. Laney tar ham med til et teater hvor hun skal opptre. Laney oppfordrer Zack til å komme opp på scenen for å opptre. Zack klarer å improvisere en kort oppvisning, og Laney blir imponert over forestillingen. Men hun avviser ham igjen, når han forsøker å sjarmere henne. Zack blir venn med hennes bror, Simon (spilt av Kieran Culkin) og Laney går med på å gå en tur på en strand. De blir invitert til en fest den kvelden. Laney later som hun er opptatt, men Zack overtaler henne til å bli med. Han ber sine søstre om å gi henne en makeover, som forvandler henne og avslører hennes sanne skjønnhet. Under festen blir Taylor flau på grunn av sin nye kjæreste, og blir veldig misunnelig på Laney. Hun ydmyker Laney offentlig, og bringer henne til tårer.

Nå langt mer populær på skolen, blir Laney overrasket over å bli nominert til "dronning" ved skole-ballet. Hun konkurrerer mot Taylor om tittelen. Zack og Laney begynner virkelig å få romantiske følelser for hverandre. Samtidig blir Taylor offentlig ydmyket når Brock avslutter forholdet deres. Dean begynner også å vise interesse for Laney, noe som irriterer Zack. Dean forsøker å invitere Laney til skoleballet, men hun nekter. Etter en krangel med Zack, forteller Dean til Laney om veddemålet hans med Zack. Laney får også en offentlig tilståelse fra Zack. Ydmyket, nekter Laney å noensinne se Zack igjen. Zack er ute av stand til å forsone seg med Laney, og tar med seg søsteren sin til skole-ballet. Men Taylor ankommer alene, og tror at Zack fremdeles er interessert i henne. En motløs Laney går motvillig, etter litt overtalelse fra faren Wayne (spilt av Kevin Pollak) og hun danser sammen med Dean, etter at han dukker opp hjemme hos henne i en smoking for å invitere henne til skole-ballet. Dean skryter av at han lykkes med å forføre Laney, og at han har leid et hotellrom med den hensikt å ha sex med henne. Samtalen blir overhørt av Zacks søster Mac, som forsøker å advare Zack.

Taylor blir kronet til "dronning" ved ballet med 54 prosent av stemmene. Laney er fornøyd med valget, ettersom hun mener den rette personen vant. Hun går fra festen sammen med Dean. Zack forsøker å gripe inn, men er for sent ute, og mister oversikten over dem. Senere kommer Laney hjem, hvor faren hennes og broren Simon venter på henne. Zack er også der, og Laney forklarer at hun valgte å ikke ha sex med Dean. Zack innrømmer sine sanne følelser overfor Laney, og ber om tilgivelse. De blir sammen igjen, og blir offisielt et par. Laney forteller Zack at hun vurderer å begynne ved kunst-skole etter high school. De danser, og deler ett kyss. Laney spør Zack om veddemålet hans med Dean, og Zack svarer at han vil respektere betingelsene for veddemålet. Det avsløres at Zack som følge av veddemålet må delta naken på en scene. Zack har kun på seg en Tversoversløyfe og holder strategisk en fotball for å dekke seg selv. Zack inntar scenen, Laney smiler og tar imot fotballen hans. Men de andre studentene ved skolen deres applauderer.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Freddie Prinze, Jr

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]