Hopp til innhold

Shane Embury

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Shane Embury
Født27. nov. 1967Rediger på Wikidata (56 år)
Storbritannia
BeskjeftigelseMusiker, bassgitarist Rediger på Wikidata
NasjonalitetEngland
Storbritannia
Medlem avNapalm Death
Musikalsk karriere
PseudonymHongo
SjangerDeath metal
Grindcore
InstrumentBass
Aktive år1986
PlateselskapEarache Records
Century Media
Ensemble(r)
Napalm Death
Venomous Concept
Anaal Nathrakh
Tidligere band
Warhammer
Unseen Terror
Blood from the Soul
Meathook Seed
Malformed Earthborn
Lock Up
Brujeria

Shane Embury (født 27. november 1967) er en britisk musiker. Han spiller bass i Napalm Death, og er det nærmeste man kommer til «opprinnelig medlem» i det bandet. Han er den eneste som er igjen fra Scum-turneen i 1987, da han erstattet Jim Whiteley på bass. Før han ble med i Napalm Death spilte han bass i et death metal-band kalt Azagthoth, med Pete Giles, som senere skulle spille med han i Unseen Terror hvor han spilte trommer. Hans første band ble kalt Warhammer (igjen med Pete Giles) og de utga en demo kalt Abbatoir of Death, med en sound som minnet om Possesseds første utgivelser.

Foruten jobben i Napalm Death har Embury hatt en lang liste med sideprosjekter. Han hadde grind-bandet Unseen Terror med medlemmer av Heresy, og et hardcore/metal-band kalt Blood from the Soul med Lou Koller fra New York's Sick of it All. Videre hadde han et industrial-band kalt Meathook Seed med Mitch Harris og noen medlemmer av Obituary, og et ukonvensjonelt band kalt Malformed Earthborn med Brutal Truth-grinderen Dan Lilker. Han dannet også deathgrind-bandet Lock Up sammen med Peter Tägtgren, Jesse Pintado og Nicholas Barker. Han har også spilt i Brujeria, et meksikansk death metal-prosjekt med medlemmer av Fear Factory og Faith No More, blant andre. Embury spiller også sammen med Napalm Death-bandkompisen Danny Herrera, Kevin Sharp (fra Brutal Truth) og Buzz Osborne (The Melvins og Fantômas) i bandet Venomous Concept. Han har også turnért med det britiske black metal/grindcore-bandet Anaal Nathrakh

Shane Embury bor, som andre medlemmer av Napalm Death, i Wolverhampton i England. Han liker horror- og science fiction-bøker, filmer og tegneserier.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]