Séverine (sangerinne)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Severine)
Hopp til navigering Hopp til søk
Séverine
Født10. oktober 1948 (69 år)
Paris
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Frankrike
Sjangerpopmusikk
Nettstedhttp://www.severine-online.com/index.htm

Séverine (født Josiane Grizeau; 10. oktober 1948 i Paris) er en fransk sanger som vant Eurovision Song Contest 1971 for Monaco med sangen «Un banc, un arbre, une rue» (norsk: en benk, et tre, en gate).

Vinnersangen var komponert av Jean-Pierre Bourtayre og med tekst av Yves Dessca. Den ble spilt inn på engelsk som «Chance in Time», på tysk som «Mach die Augen zu (und wünsch dir einen Traum)» og italiensk som «Il posto». Den franske versjonen nådde en niendeplass på de britiske hitlistene i april 1971. Den britiske versjonen, som ble gitt ut på CBS og ikke Philips, kom ikke inn på listene.

Sangen fikk også høye plasseringer på de fleste andre europeiske salgslister. Séverine opplevde ytterligere suksess i Tyskland og Luxembourg, men aldri mer i internasjonal skala.

Séverine prøvde å vinne Eurovision Song Contest to ganger til, ved å delta i de tyske nasjonale finalene i 1975 og i 1982, men ingen av sangene vant. Hun var en del av Monacos delegasjon til Eurovision Song Contest 2006 i Athen.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige vinner:
 Dana 
Vinner av Eurovision Song Contest
Neste vinner:
 Vicky Leandros