Vicky Leandros

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Vicky Leandros
2010-10-03-quadriga-vicky-leandros2.jpg
Født 23. august 1949 (67 år)
Paleokastritsa
Far Leo Leandros
Nasjonalitet Hellas

Vicky Leandros (fødenavn Vasiliki Papathanasiou, Βασιλική Παπαθανασίου; født den 23. august 1949Korfu) er en gresk sanger med en lang internasjonal karriere. Hun er datteren til sangeren, musikeren og komponisten Leandros Papathanasiou (kjent som Leo Leandros, og med komponistpseudonymet Mario Penas).

Hun ble født i Palaiokastritsa, et feriested på øya Korfu i Det joniske hav. Faren hennes ønsket å utvide karrieren sin og reiste til Tyskland mens Vicky vokste opp hos bestemoren sin til hun var fem år gammel. I 1958 tok foreldrene henne med seg til Tyskland hvor hun ble boende etter at foreldrene ble skilt. Hun er i dag aktiv innen politikk på kommunalt nivå i Hellas.

Leandros deltok flere ganger i Eurovision Song Contest for Luxembourg. I 1967 kom hun på fjerdeplass med «L'amour est bleu» som i ettertid ble en verdenshit, og i 1972 vant hun med «Après toi».

Fra 1982 til 1986 var Vicky Leandros gift med den greske entreprenøren Ivan Zisiadis, og hun fikk også en sønn med ham. I 2005 ble Vicky skilt fra sin andre ektemann etter 19 års ekteskap, som også hadde resultert i to døtre. Den 15. oktober 2006 ble hun valgt inn i bystyret i havnebyen Pireus. Hennes oppgaver her omfatter byens kulturelle og internasjonale utvikling. Hun er også Pireus' varaordfører.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige vinner:
 Séverine 
Vinner av Eurovision Song Contest
Neste vinner:
 Anne-Marie David