Sarita Skagnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sarita Skagnes
Sarita Skagnes 2013.jpg
Født2. januar 1969 (50 år)
Punjab
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Åpenhetsprisen (2008)

Sarita Skagnes i forbindelse med Den internasjonale kvinnedagen den 8. mars 2009 i Stavanger

Sarita Skagnes (født 2. januar 1969 i Punjab India) er en indisk norsk forfatter og foredragsholder. Hun debuterte i 2007 med selvbiografien Bare en datter. For den boken mottok hun Åpenhetsprisen på Verdensdagen for psykisk helse i 2008. Prispengene på 10 000 kroner gav hun til Fadderbarnas framtid.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Sarita ble født og hadde sin barndom i India. Da hun ble født ble hun datter nummer 3 i familien, og det var en skam. Pikebarn hadde ingen særlig verdi i India. Det førte til at hun ble byttet bort med en fetter. Han ble tatt opp som en sønn i familien, mens Sarita ble slave hos en tante.
Allerede 4 år gammel ble hun voldtatt av en fetter. Hun hadde en grusom barndom, da tanten solgte henne for piller da tanten var pillemisbruker. 12 år gammel ble hun gitt bort til besteforeldrene for å stelle de gamle, og fikk det bedre. Hennes foreldre og søsken flyttet til Norge og da hun var 15 år kom faren tilbake til India og voldtok henne. Etter dette ba bestemoren faren hennes om å ta henne med til Norge.

Da hun kom til Norge gjorde hun opprør til tross for at faren truet med nye voldtekter. Senere giftet hun seg med en norsk mann og skiftet identitet.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]