Indias Barn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Fadderbarnas framtid»)
Indias Barn
Org.formStiftelse
Org.nummer970 015 175
StiftetNorges flagg 1991
LandNorge
HovedkontorOslo
Nettstedwww.indiasbarn.no

Indias Barn er en politisk og religiøst nøytral bistandsorganisasjon. Stiftelsens formål er å bedre levekårene for barn i India. Indias Barn ble stiftet i 1991, og het da Fadderbarnas framtid. Organisasjonen skiftet navn til Indias Barn i september 2013.

Indias Barn er medlem av Innsamlingskontrollen og tilsluttet Innsamlingsregisteret. Dette betyr at organisasjonen avlegger aktivitetsregnskap etter regnskapsloven og følger god regnskapsskikk for ideelle organisasjoner. Innsamlingskontrollen kontrollerer at midlene samles inn og forvaltes på en forsvarlig måte. Organisasjonen er også registrert i Frivillighetsregisteret, Enhetsregisteret, og i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Indias Barns hovedfokus er utdanning. Dette inkluderer hele utdanningsløpet, fra grunnskole til fullført yrkesopplæring eller høyere utdanning. Fadderbarn i Indias Barns fjernadopsjonsprogram får all støtte de trenger til å fullføre utdanningen sin så lenge de har evner og motivasjon til det. Dette inkluderer bl.a. skolebøker og annet utstyr, leksehjelp, støtte til transport og annen praktisk hjelp. I tillegg deltar barna i aktiviteter som støtter opp under deres evne til å lære, som helseoppfølging og fritidsaktiviteter.

Indias Barn arbeider i fire områder i delstaten Maharashtra på Indias vestkyst: Mumbai, Pune, Raigad og Dabhol.

Administrasjon og økonomi[rediger | rediger kilde]

Indias Barn arbeider med fjernadopsjon av indiske barn. Med ordet fjernadopsjon menes en ordning der en person eller gruppe gir et fast, månedlig bidrag til Indias Barns fjernadopsjonsprogram. Som symbol for fadderskapet får hver fadder tildelt et navngitt barn de får følge gjennom regelmessige rapporter. Ved utgangen av 2013 hadde Indias Barn ca. 3000 faddere, som sammen støttet ca. 4300 fadderbarn. I tillegg til individuelle faddere, er også organisasjoner, bedrifter, skoler og lokalsamfunn faddere.

Children’s Future India (CFI) er Indias Barns samarbeidspartner i India. CFI ble etablert i 2004 og har ansvaret for at alle planlagte aktiviteter blir gjennomført.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]