Sandra Oh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sandra Oh
Sandra Oh WGA adjusted.jpg
Født 20. juli 1971 (44 år)
Canada Nepean, Ontario, Canada
Ektefelle Alexander Payne (2003–2006)
Nasjonalitet Canada
Utdannelse Q3578133
Kjente roller Jade Li i Double Happiness (1994)
Rita Wu i Arli$$ (1996-2002)
Stephanie i Sideways (2004)
Cristina Yang i Grey's Anatomy (2005-i dag)
IMDb IMDb
Best Supporting Actress – Mini-series
2006 Grey's Anatomy

Sandra Oh (født 20. juli 1971 i Nepean i Ontario, Canada, er en canadisk skuespillerinne. Hennes foreldre er koreanske immigranter til Canada. Sandra er mest kjent for sin rolle som turnuslegen Dr Cristina Yang i den suksessrike TV-serien Grey's Anatomy. Sandra har spilt i flere filmer, og vært nominert til en rekke priser. Nylig var hun også nominert i kategorien "beste skuespillerinne" på Emmy Awards, men vant ikke. Hun har imidlertid vunnet andre priser.

I 2003 spilte hun "Patti" i filmen Under The Tuscan Sun. I filmen var Sandras rollefigur kjæreste med rollefiguren til Kate Walsh, som også spiller i Grey's Anatomy. Skuespillerinnen er skilt, etter å ha vært gift med regissør Alexander Payne i noen år. Hun har to søsken, søsteren Grace og lillebroren Raymond.

I september 2007 var Sandra nominert til en Emmypris i kategorien "Beste kvinnelige birolle i en dramaserie". Hun hadde mange sterke konkurrenter, og to av disse var faktisk Katherine Heigl og Chandra Wilson som også spiller i Grey's Anatomy. Men både Sandra, Chandra og de andre nominerte måtte se seg slått av Katherine, som vant prisen.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]