Rabbit Hole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rabbit Hole
Generell informasjon
SjangerDramafilm
Utgivelsesår2010
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde91 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn Cameron Mitchell
ProdusentNicole Kidman
ManusforfatterDavid Lindsay-Abaire
MusikkAnton Sanko
SjeffotografFrank G. DeMarco
KlippJoe Klotz
Foran kamera
MedvirkendeNicole Kidman
Aaron Eckhart
Dianne Wiest
Prod.selskapLionsgate
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Rabbit Hole er en amerikansk dramafilm regissert av John Cameron Mitchell, med Nicole Kidman, Aaron Eckhart og Dianne Wiest i hovedrollene. Filmen er basert på David Lindsay-Abaires teaterstykke med samme navn.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen handler om hvordan et pars liv bir snudd på hodet etter av sønnen deres dør i en ulykke.

Becca og Howie Corbett sørger over dødsfallet til deres fire år gamle sønn Danny, som ble drept i en bilulykke da han løp ut i gata etter hunden sin. Becca ønsker å gi bort Dannys klær, fjerne Dannys ting og selge huset, men Howie er sint på Beccas eliminasjon av alt som minner dem om barnet deres. Howie ønsker også å gjenoppta seksuelle relasjoner med Becca og få et nytt barn, men hun avslår tilnærmelsene.

Beccas mor, Nat, sammenligner seg selv med Becca ettersom hun mistet en 30 år gammel sønn på grunn av en overdose. Becca påpeker at de to dødsfallene ikke er sammenlignbare, men innser med tiden at sorgen er den samme og aldri vil opphøre. Beccas søster, Izzy, er gravid. Selv om Izzy misliker det, gir Becca henne stadig råd om det å bli mor.

Becca og Howie deltar i en selvhjelpsgruppe, men Becca blir irritert av noen medlemmer av gruppen, spesielt av at barnets dødsfall tillegges Guds vilje. Howie fortsetter å delta på møtene uten Becca, og Gabby, et medlem gjennom lang tid, innleder nesten et forhold. Howie trekker seg imidlertid ut av det.

I mellomtiden begynner Becca å møte Jason, tenåringen som kjørte bilen som traff Danny. Hun oppdager at han føler seg skyldig, og hun ber ham om å ikke klandre seg selv for ulykken. Jason forteller henne om en tegneseriebok kalt Rabbit Hole han skriver, som er om parallelle universer, og gir den til Becca, som synes den er vidunderlig. Howie liker ikke Beccas møter med Jason.

Howie og Becca begynner med nye aktiviteter, slik som bowling og spill, og de begynner å akseptere sønnens dødsfall.

Howie og Becca beslutter å holde en lunsj i hagen. Scenen begynner med at Howie forteller Becca hvordan lunsjen vil foregå, mens skjermen samtidig toner over i lunsjen mens Howie fortsetter å snakke i bakgrunnen. Filmen slutter med Becca og Howie sittende i hagen og holde hverandre i hendene etter at alle gjestene har gått.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Priser og Nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Nicole Kidman ble nominert til både Oscar og Golden Globe for sin rolle i filmen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]