Hard Candy (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hard Candy
orig. Hard Candy
Generell informasjon
Sjangerpsykologisk thriller
Utgivelsesår2005
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Slade
ProdusentRosanne Korenberg
ManusforfatterBrian Nelson
MusikkMolly Nyman,
Harry Escott
Foran kamera
MedvirkendePatrick Wilson,
Elliot Page[a],
Sandra Oh,
Odessa Rae
Annen informasjon
Budsjett950 000 USD
Totalomsetning7 022 209 USD
Prod.selskapLionsgate
Eksterne lenker

Hard Candy er en psykologisk thriller fra 2005 om en konfrontasjon mellom en hebefil og en ikke så uskyldig tenåring. Filmen er en uavhengig produksjon i regi av David Slade. Manus er ved Brian Nelson og hovedrollene spilles av Patrick Wilson og Elliot Page[a].

Filmen er den første av Slade som tidligere bare har jobbet med musikkvideoer.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen åpner med en flørt på et Chat-rom mellom den 14 år gamle Hayley Stark (spilt av Elliot Page) og den 32 år gamle fotografen Jeff Kohlver (Patrick Wilson) som blir enig om å møte for første gang på en kafé. Etter å ha møttes på denne Kafé foreslår Hayley at de drar tilbake til Jeff sitt hus, noe de gjør. Når de ankommer lager Hayley Screwdriver (en cocktail med Appelsinjus og Vodka) etter å ha fortalt Jeff at hun ikke vil drikke det han hadde mikset til hun fordi hun ikke drikker annet enn hva hun selv mikser. Hayley som er tilsynelatende litt beruset, foreslår at Jeff skal ta noen bilder av henne, lignende de som henger på veggen av noen unge jenter hjemme hos Jeff. Når Hayley danser og poserer, begynner Jeff å føle seg desorientert og besvimer kort tid etter.

Jeff våkner opp bundet til en kontorstol, Hayley forklarer at hun hadde dopet han ned og at hun også hadde sporet han ned. Hun forklarer han at hun vet at han er en hebefil. Jeff nekter disse beskyldningene og sier han er uskyldig. Hayley leter hektisk rundt i huset, og finner til slutt en gjemt safe som inneholder bilder av Donna Mauer, en lokal jente som hadde blitt kidnappet og mistenkt drept, men liket hadde ikke blitt funnet. Jeff nekter noen som helst innblanding med Mauers forsvinning og prøver å rømme. Hayley kveler ham med en plastisk pose til han besvimer igjen.

Jeff våkner igjen, denne gangen bundet til et stålbord med en plastisk pose med is i over kjønnsorganene. Hayley konfronterer han igjen om Donna Mauer, og informerer han om at hun skal kastrere han. Etter en lang samtale begynner hun å skrive en e-mail til Janelle, Jeff sin eks-kjæreste. Jeff prøver å advare henne med trusler, forhandling og en historie om hvordan han ble mishandlet som barn, men til tross for disse forsøkene forsetter likevel Hayley operasjonen.

Noter[rediger | rediger kilde]

Type nummerering
  1. ^ a b I filmens rolleliste står han oppført som «Ellen Page». Filmen ble utgitt før Page kunngjorde sin kjønnsidentitet som transmann.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Donnelly, Matt (1. desember 2020). «Oscar-Nominated Umbrella Academy Star Elliot Page Announces He Is Transgender». Variety. Arkivert fra originalen 1. desember 2020. Besøkt 1. desember 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]