Samorost

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Samorost
UtviklerAmanta Design
SkaperAmanta Design og Jakub Dvorský
KunstnerJakub Dvorský
Serie3 spill
Første spillSamorost
Nyeste spillSamorost 3
Utgivelse2003
SjangerEventyr, hjernetrim
AldersgrenseTilatt for alle
Nettsted- Amanita design's nettside

Samorost er et eventyrspill og hjernetrimspill som er utviklet av Amanita Design. Det første spillet i Samorost serien ble utgitt i 2003 på Amanita Design sin nettside og er gratis å spille. Til sammen er det tre spill i serien. Samorost ble lagd av Jakub Dvorský mens han var student på kunstakademiet i Praha, innenfor arkitektur og design, avdelingen i grafisk design og visuell kommunikasjon i 2003. Spillet har surrealistisk grafikk som fikk det til å skille seg ut fra andre spill. Spillet ble nominert for Webby Award prisen i 2004 og Top Talent prisen i 2003.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Spilleren får ting til å skje ved å museklikke på karakteren eller ulike objekter. I spillet er spilleren en karakter som er kledd i en hvit drakt og har brune støvler. Dvorsky kaller karakteren sin for en gnom. Spillet går ut på å løse oppgaver og det er en historie i spillet. Det innerholder ikke noe form for dialog eller noe oppbevaringer på karakteren (inventory). Når spilleren har løst oppgavene på det stedet i spillet, så går spilleren til neste sted for å løse flere oppgaver.

Handling[rediger | rediger kilde]

I eneren går det ut på at karakteren må greie å stoppe en kollisjon mellom sin planet og en annen planet.

I Samorost 2 er det to romvesner som kidnapper hovedpersonen sin hund. Hovedpersonen er den karakteren spilleren spiller. Spilleren skal dra på en lang reise med romskipet sitt og stoppe på ulike poster. Der skal spilleren løse ulike hjernetrimoppgaver for å komme seg videre. Målet er å finne romvesnene sitt hjem for å befri hunden de har fanget.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]