Saarpfalz-Kreis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Saarpfalz-Kreis

Våpen

Kart over Saarpfalz-Kreis

LandTyskland Tyskland
DelstatSaarland Saarland
TidssoneUTC+01:00, UTC+2:00
Areal418,5 km²
Befolkning148 619 (2011)
Bef.tetthet355,12 innb./km²
Høyde over havet285 meter
NettsideNettside
Beliggenhet

Saarpfalz-Kreis
49°15′N 7°15′Ø

Saarpfalz-Kreis er et av de seks administrative distriktene av den tyske delstaten Saarland. Det ligger i den østlige delen av Saarland og har en felles grense med Rheinland-Pfalz og Frankrike. Administrasjonssentrum er byen Homburg. Distriktet har omtrent 150 000 innbyggere, og de største byene er Homburg, Sankt Ingbert, Bexbach og Blieskastel.

Fra 1816 hørte regionen til Palatinat som var del av kongeriket Bayern. Etter Første verdenskrig ble Palatinatet delt og dagens Saarpfalz kom under Folkeforbundets administrasjon sammen med Saar-området. Etter Andre verdenskrig ble distriktene Homburg og Sankt Ingbert del av Saarland som var autonom under fransk styrelse. Saarland og dermed også Saarpfalz-Kreis kom til Tyskland i 1957.

Under administrasjonsreformen i 1973 ble distriktene Homburg og Sankt Ingbert forent som Saarpfalz-Kreis, men bilskiltene er derfor til i dag både HOM og IGB.

Distriktsrådet er dominert av CDU, andre rådsmenn er medlemmer av SPD, FDP, De Grønne og Familjepartiet. Distrikspresidenten er Clemens Lindemann (SPD); han velges direkte og er dermed ikke nødvendigvis medlem av partiet som har flertallet i rådet.

Saarpfalz-Kreis har partnerskap med Henrico County i den amerikanske delstaten Virginia, og den franske nabodistrikten Département Moselle.