Saarpfalz-Kreis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Saarpfalz-Kreis

Flagg

Våpen

Kart over Saarpfalz-Kreis

LandTysklands flagg Tyskland
DelstatSaarlands flagg Saarland
Grunnlagt1. januar 1974
Areal418,5 km²
Befolkning148 619 (2011)
Bef.tetthet355,12 innb./km²
Høyde o.h.285 meter
Nettsidewww.saarpfalz-kreis.de/
Posisjonskart
Saarpfalz-Kreis ligger i Tyskland
Saarpfalz-Kreis
Saarpfalz-Kreis
Saarpfalz-Kreis (Tyskland)
Kart
Saarpfalz-Kreis
49°15′N 7°15′Ø

Saarpfalz-Kreis er et av de seks administrative distriktene av den tyske delstaten Saarland. Det ligger i den østlige delen av Saarland og har en felles grense med Rheinland-Pfalz og Frankrike. Administrasjonssentrum er byen Homburg. Distriktet har omtrent 150 000 innbyggere.[trenger referanse] De største byene er Homburg, Sankt Ingbert, Bexbach og Blieskastel.

Fra 1816 hørte regionen til Palatinatet, som var del av kongeriket Bayern. Etter første verdenskrig ble Palatinatet delt og dagens Saarpfalz kom under Folkeforbundets administrasjon sammen med Saar-området. Etter andre verdenskrig ble distriktene Homburg og Sankt Ingbert del av Saarland som var autonom under fransk styrelse. Saarland og dermed også Saarpfalz-Kreis kom til Tyskland i 1957.

Under administrasjonsreformen i 1973 ble distriktene Homburg og Sankt Ingbert forent som Saarpfalz-Kreis, men bilskiltene er derfor til i dag både HOM og IGB.

Saarpfalz-Kreis har partnerskap med Henrico County i den amerikanske delstaten Virginia og det franske nabodistriktet departementet Moselle.