Homburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Homburg
Homburg

Våpen

LandTyskland Tyskland
DelstatSaarland Saarland
TidssoneUTC+01:00, UTC+2:00
Areal82,64 km²
Befolkning41 504 (2014[1])
Bef.tetthet502,23 innb./km²
Høyde over havet233 meter
NettsideNettside
Politikk
OrdførerRüdiger Schneidewind (SPD)
Beliggenhet

Homburg
49°19′00″N 7°20′00″Ø

Homburg er en by i Tysklands delstat Saarland. Med rundt 42 000 innbyggere er byen den tredje største i delstaten. Den er hovedstad av distriktet Saarpfalz-Kreis og ligger ca. 40 km fra hovedstaden Saarbrücken, omtrent 25 km fra grensen til Frankrike og 120 km fra Luxembourg.

Byen omfatter bydelene Homburg-Sentrum, Erbach med Reiskirchen, Jägersburg med Altbreitenfelderhof og Websweiler, Kirrberg, Bruchhof og Sanddorf, Einöd med Ingweiler, Schwarzenbach med Schwarzenacker og Beeden.

Byens navn avledes fra Hohenburg-festningen som i dag ligger i ruiner. De første innbyggere hvor byen ligger var romere og keltere i en bosetning som i dag konserveres i et museum. I Schlossberg-fjellet ved siden av byens historiske sentrum finnes det Europas største sandsteingrotte som ble brukt som bunker under krigene.

Borgermester er Karlheinz Schöner, siden hans forgjenger Joachim Rippel ble utnevnt til minister for økonomi i Saarlands statsregjering.

De viktigste arbeidgivere i Homburg er Saarlands universitetssykehus, industriselskapene Bosch, Michelin, ThyssenKrupp og Ina, og bryggeriet Karlsberg.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]