SNK vs. Capcom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

SNK vs. Capcom (eller Capcom vs. SNK) er en serie videospill utviklet av enten Capcom eller SNK med figurer fra spill fra begge selskaper. «vs.» kommer av at mange av disse spillene er slåssespill.

Spillene i denne serien har enten SNK vs. Capcom eller Capcom vs. SNK i tittelen etter hvilken utvikler som står bak. Spillene har blitt utgitt på flere plattformer, inkludert NAOMI, Neo Geo, PlayStation, PlayStation 2, Nintendo GameCube, Nintendo DS, Xbox, Neo Geo Pocket, Neo-Geo Pocket Color og Sega Dreamcast.

Historie[rediger | rediger kilde]

Seriens ble visstnok til ved at en utgave av bladet Arcadia hadde en artikkel om The King of Fighters '98 og Street Fighter Alpha 3, som begge ble utgitt i samme periode. Flere lesere hadde misforstått tittelen, som var KOF vs. SF, og de trodde det betydde at det ville komme ett spill hvor du kunne spille figurer fra både Street Fighter- og The King of Fighters-seriene. På grunn av dette skrev Capcom og SNK under på en avtale i 1999 som lot dem produsere to spill som blander begge seriene. Card Fighter-spillene var ikke slåssespill og derfor et unntak.

Capcom-produserte spill[rediger | rediger kilde]

SNK-produserte spill[rediger | rediger kilde]