S.W.A.T. (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
S.W.A.T.
orig. S.W.A.T.
Språk Engelsk
spansk
fransk
Regissør Clark Johnson
Manus Robert Hamner (figurer)
Ron Mita
Jim McClain
David Ayer
David McKenna
Produsent Dan Halsted
Chris Lee
Neal H. Moritz
Medvirkende Samuel L. Jackson
Colin Farrell
Michelle Rodriguez
LL Cool J
Olivier Martinez
Musikk Elliot Goldenthal
Filmselskap Columbia Pictures
Utgitt 8. august 2003
Lengde 117 min
Budsjett $80,000,000 US (est.)
IMDb

S.W.A.T. er en spenningsfilm fra 2003, og en gjeninnspilling av en gammel TV-serie ved samme navn.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle Litt om rollefiguren
Samuel L. Jackson Sgt. «Dan 'Hondo' Harrelson» En gammeldags S.W.A.T.-soldat, som blir hentet inn i tjeneste igjen av politisjefen for å danne et nytt S.W.A.T.-lag.
Colin Farrell Off. «Jim Street» Tidligere S.W.A.T.-soldat, men degradert til «våpenbua». Rekruttert av Hondo til S.W.A.T.-laget han skal danne
Michelle Rodriguez Off. «Chris Sanchez» Hun søker stadig på en stilling i S.W.A.T., men blir bestandig avvist. Rekruttert av Hondo til S.W.A.T.-laget han skal danne
LL Cool J Off. «Deacon 'Deke' Kay» Tidligere på gatepatruljering, men rekruttert av Hondo til S.W.A.T.-laget han skal danne
Josh Charles Off. «TJ McCabe» En S.W.A.T.-offiser som blir beordret til Hondos lag. Han har arbeidet med Hondo tidligere.
Brian Van Holt Off. «Michael Boxer» En S.W.A.T.-offiser som blir beordret til Hondos lag. Hans søster gikk ut med «Jim Street» en stund. Han har arbeidet med Hondo tidligere.
Larry Pointdexter Capt. «Thomas Fuller» Sjefen for S.W.A.T.-avdelingen, og mislikt av de fleste S.W.A.T.-offiserene.
Reginald E. Cathey Lt. «Greg Valasquez» En feltkommandant for S.W.A.T.-avdelingen, og en av Hondos gamle venner.
Denis Arndt Sgt. «Howard» Leder for et annet S.W.A.T.-lag
Olivier Martinez «Alex Montel» En internasjonal kriminell som har en familie som kontrollerer en enorm narkotikaliga
Jeremy Renner Tidligere Off. «Brian Gamble» Streets tidligere partner som sluttet i LAPD etter at han blir degradert på grunn av at han ved en ulykke skjøt et gissel.

Handling[rediger | rediger kilde]

Jim Street er en flink politimann i LAPD. Da hans partner Brian Gamble ved en ulykke skyter et gissel, forlater Gamble politistyrken, og Street blir degradert til å jobbe med vedlikehold av våpnene til de andre politimennene. Da Sersjant Dan «Hondo» Harrelson blir hentet inn fra en pensjonisttilværelse for å danne et nytt S.W.A.T.-lag, samler han sammen en gjeng bestående av Street, Chris Sanchez, Deke Kaye, T.J. McCabe og Michael Boxer. Nesten med en gang havner de i trøbbel da den kaldblodede Alex Montel tar livet av sin onkel for å få kontrollen over familiens narkoliga. Han blir vinket til siden av politiet på grunn av en ødelagt baklykt på bilen han kjører (som han stjal fra sin døde onkel), og siden bilen står i onkelens navn, og onkelen er ettersøkt av politiet, blir han arrestert. Etter at de oppdager at han faktisk er en internasjonal kriminell, tilbyr han 100 millioner dollar til den som kan få ham ut av fengselet. Helvete bryter løs i fengsel da flere planer om å få ham ut blir satt til verks samtidig.

I kinosalene[rediger | rediger kilde]

I filmens åpningshelg spilte den inn $37 062 535 i USA. Totalt spilte den inn $207 725 639 over hele verden[1]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «S.W.A.T.». 2003. Besøkt 23. april 2006.