Hopp til innhold

Chris Lee

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chris Lee
Chris Lee sommeren 2009
Født28. okt. 1982Rediger på Wikidata (41 år)
BeskjeftigelseSanger, musiker, gitarist, rapper Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
PseudonymChris Lee
Sjangerhiphop, Pop
Aktive år2006 -
Nettstedwww.chrislee.no

Kristoffer Lie (født 28. oktober 1982), kjent under artistnavnet Chris Lee, er en norsk hiphop-artist fra Slependen i Bærum. Han var opprinnelig kjent for måten han kombinerte hiphop med akustiske elementer, og han både synger, rapper og spiller gitar. Nyere materiale er langt mer elektronisk og synthbasert og grenser til tider mer mot pop enn hiphop. Han har i en årrekke vært affiliert med hiphop-kollektivet International Loose Cannons fra Oakland, California, og har tilbrakt store deler av karrièren på USAs vestkyst.

Hans første singel, «Crawl Back», ble uventet listet på NRK Petre over en lang periode våren 2006. Flere vil nok derimot kjenne ham fra låten «Nightlife» som var listet på en rekke radiostasjoner, samt ofte spilt på ZTV, The Voice og en av de mest spilte videoene på NRK Svisj vinteren 2006/2007. Hans debutalbum Worry No ble gitt ut 21. januar 2008Oslo Records/Bonnier Amigo og ble nominert til Spellemannprisen 2008 i kategorien hiphop.

I februar 2009 returnerte Chris Lee med singelen «Monkey», men det var først da remixen med Joddski og OnklP ble sluppet i april at publikum fikk øynene opp. Remixen var en av de mest spilte låtene på blant annet NRK Petre, NRK mP3 og The Voice våren/sommeren 2009, og tilbrakte fem uker på VG-lista med tiendeplass som beste plassering. Som et resultat av denne suksessen ble han invitert til å opptre på VG Topp 20-showet på Rådhusplassen og var med på hele VG Topp 20-turneen sommeren 2009. Singelen solgte omsider til gull.

Oppfølgeralbumet Love Ghost ble lansert 9. november 2009 på Oslo Records/Bonnier Amigo. I tillegg til Monkey inneholdt albumet singlene «Talk to the Hand» og «Drunk Dialer», som nådde henholdsvis andre og niendeplass på VG-lista. Albumet kom også inn på VG-lista med 30.-plass den uken den ble lansert. Albumet ble en kritikerfavoritt og havnet på Aftenposten og Dagbladets lister over årets beste album i desember 2009. Albumet ble i tillegg nominert til Spellemannprisen 2009 i klassen for hiphop.

Chris Lee er også vokalist og rapper i trioen Grifter City med Jamie Way og Dan Bruce fra Oakland, California.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]