Sørarnøya

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sørarnøya i juni 2007
Havna på Sørarnøya i juli 2017
Sørarnøya på kartet

Sør-Arnøy eller Sørarnøya er en øy og et sted i Gildeskål kommune. Sørarnøya er forbundet til Nordarnøya med bru, men ingen av øyene har fastlandsforbindelse. Den enkleste måten å komme seg til Sørarnøy på er med hurtigbåt eller ferge. Båten «Elias Blix II» (oppkalt etter Elias Blix) kjører også passasjerer til og fra Inndyr og Våg. Fergeforbindelsen er en trekantforbindelse mellom Sørarnøya, Horsdal lengst sør på Sandhornøya og Sund på fastlandet, nord for kommunesenteret Inndyr.[trenger referanse]

Det er bor cirka 300 innbyggere på øyene. Innenfor tettstedet Sørarnøy er det færre enn 200 innbyggere siden 2008. Det er en dagligvarebutikk på Sørarnøy, Nærbutikken Sørarnøy. Det er bussforbindelse mellom Sør- og Nord-Arnøy cirka to ganger hver dag, og skolebuss hver skoledag mellom øyene. Testtstedet Sørarnøy ligger på østsiden av Sørarnøya.

Storåsen er den høyeste åsen på Sørarnøy, den er 52 moh.NordlandstubbDenne Nordlandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.