Hopp til innhold

Rush Hour 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rush Hour 3
Generell informasjon
Utgivelsesår2007
Prod.landUSA
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense11 (Norge)
Bak kamera
RegiBrett Ratner
ProdusentRobert Birnbaum
Andrew Z. Davis
Jonathan Glickman
Athur M. Sarkissian
Jay Stern
ManusforfatterJeff Nathanson (manus)
Ross LaManna (figurer)
MusikkLalo Schifrin
SjeffotografJ. Michael Muro
KlippMark Helfrich
Billy Weber
Don Zimmerman
Foran kamera
MedvirkendeJackie Chan
Chris Tucker
Annen informasjon
Budsjett140 millioner USD
Prod.selskapNew Line Cinema (USA)
Entertainment Film Distributors (Storbritannia)
Premiere10. august 2007 (USA)
17. august 2007 (NOR)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Rush Hour 3 er den tredje filmen i kampsport- og spenningsfilmserien Rush Hour, der Jackie Chan og Chris Tucker har hovedrollene. Tidligere er Rush Hour (1998) og Rush Hour 2 (2001) lansert.

Det ble annonsert at filmen var under planlegging den 7. mai 2006, og innspillingen begynte 4. juli det samme året. Filmen har handling fra Paris i Frankrike, og Los Angeles i USA. Rush Hour 3 ble lansert den 17. august 2007 i Norge.[1]

Den Oscar-vinnende filmregissøren Roman Polanski har en birolle som en fransk politimann involvert i Lee og Carters sak. Tzi Ma gjentar rollen sin som Consul. Han kjent fra den første filmen. Filmen fikk 11 års aldersgrense i Norge på grunn av at actionsekvensene i filmen ikke går langt eller er spesielt nærgående.[2]

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Chief Inspector Lee Jackie Chan
Detective James Carter Chris Tucker
Ambassadør Han Tzi Ma
Genevieve Noémie Lenoir
Kenji Hiroyuki Sanada
Detective Revi Roman Polanski
Reynard Max von Sydow
Jasmine Youki Kudoh
Soo Yung Zhang Jingchu
George Yvan Attal

Handling[rediger | rediger kilde]

Tre år etter handlingen i Rush Hour 2 er ikke Carter (Tucker) lenger politioffiser, men trafikkpoliti på gatene i Los Angeles. Lee (Chan) er livvakt for sin venn ambassadør Han, den tidligere konsulen fra Rush Hour. Det er imidlertid en konflikt mellom Lee og Carter etter at Carter skjøt Lees kjæreste i New York.

Ambassadør Han mener at han kjenner til identiteten til lederen for den kriminelle Triad-gjengen, og ønsker å bekjempe dem. Noen forsøker å ta livet av Han, og han blir skutt. Lee sporer opp leiemorderen og trenger ham opp i et hjørne, bare for å finne ut at morderen er gudbroren hans, Kenji. Da Lee nøler litt med å skyte Kenji, møter Carter opp i en bil på vei mot de to, og Kenji greier å stikke av.

På sykehuset får Lee vite at kulen bommet på Hans hjerte, og at han vil bli helt frisk igjen. Hans datter Soo Yung, nå voksen, ankommer sykehuset, og får Lee og Carter til å love å ta de som står bak mordforsøket til fange. Hun informerer også Lee og Carter om at faren ga henne en konvolutt som inneholder viktig informasjon om Triad-gjengen, og at konvolutten er i skapet hennes på kampsportstudioet der hun arbeider. Lee og Carter drar til kampsportstudioet, men en gjeng med bevæpnede menn har allerede kommet dit før dem og tatt innholdet i skapet. Lee og Carter innser at Han og Soo Yung er i fare og reiser tilbake til sykehuset.

Når de ankommer sykehuset oppdager det at alt sikkerhetspersonellet er borte. Yung forklarer at de ble utkalt, og akkurat med det samme kommer en gjeng snikmordere for å ta livet av Yung og Han. Lee og Carter får bekjempet dem, og avhører en av dem. Til Lee og Carters store overraskelse snakker han fransk. De finner en tolk og finner ut at de er bestilt døde av Triad-gjengen sammen med Soo Yung og Han.

Lee og Carter reiser til Paris for å undersøke, og møter George, en drosjesjåfør. De ankommer Triad-gjengens hemmelige skjulested, og der møter de en vakker kvinne som heter Genevieve. De må imidlertid reise fra skjulestedet igjen, og etter en vill biljakt blir de tatt til fange av Triad-gjengen. De greier å rømme igjennom kloakken. De begynner å krangle, og Carter stormer ut med planer om å møte Genevieve igjen. Senere får Lee vite at Han får all sin informasjon fra en tyster, og at de vet hvor listen med detaljer rundt lederne i Triad-gjengen befinner seg. Tysteren viser seg å være Genevieve, og plutselig leter både Lee og Carter etter henne på hver sin side.

De finner henne samtidig, og redder henne fra et mordforsøk og stikker av til hotellrommet til Lee og Carter. De blir angrepet igjen, og bestemmer seg for å skjule seg hos George. Det avtales at Genevieve skal gis tilbake til Triad-gjengen, og Carter kler seg ut som henne. Lee og Carter (i forkledning) reiser til Eiffeltårnet, og der braker det ut en slåsskamp. Lee og Carter bekjemper mennene fra Triad-gjengen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rush Hour 3». Filmweb. Besøkt 16. august 2007. 
  2. ^ «Rush Hour 3». Medietilsynet. Arkivert fra originalen 16. desember 2013. Besøkt 16. august 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]