Runar Døving

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Runar Døving
Født15. september 1963 (56 år)
Stockholm
Beskjeftigelse Sosialantropolog
Nasjonalitet Norge

Runar Døving (født 15. september 1963 i Stockholm) er norsk sosialantropolog. Han er professor[1] ved Høyskolen Kristiania der han foreleser i blant annet forbrukeradferd og forbrukersosiologi.

Døving er utdannet cand.polit. i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo i 1993 med hovedoppgaven Syden – fritidens land og dets folk. Han ble dr.polit. i sosialantropologi ved Universitetet i Bergen i 2002 med avhandlingen Mat som totalt sosialt fenomen. Døving ble ansatt ved SIFO i 1995 og har arbeidet med oppfatninger av kvalitet fra produsent til forbruker, og endring av forbruksmønsteret på matområdet. Han har i de senere år arbeidet med grensehandel, forbruk og utsatthet og uformell økonomi.

Han gav i 2004 ut boka Rype med lettøl.

I tillegg har han en 20 % stilling ved Statens institutt for forbruksforskning.

Aviskronikk februar 2009[rediger | rediger kilde]

Dagbladet trykket 7. februar 2009 en kronikk med tittelen «Reklamen vil redde oss». Kronikken var angivelig skrevet av reklamemannen Kjetil Try.

Senere kom det fram at det var Runar Døving som sammen med rektor Trond Blindheim hadde forfattet innlegget under falskt navn. Døving sa at han i fremtiden ville skrive flere innlegg under andres navn. «Jeg bryr meg lite om hvordan jeg fremstår, og om noen vil bruke mitt navn; vær så god. Jeg er sitert på massevis av meninger jeg ikke står inne for uansett».[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.mh.no/omoss/merinfo/Fagstab/[død lenke]
  2. ^ Døving i et leserbrev i Aftenposten 15. februar 2009

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]