Ronny Klæboe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ronny Klæboe
Født1. august 1948 (69 år)
Utdannet ved Universitetet i Oslo
NasjonalitetNorge

Ronny Klæboe (født 1. august 1948) er norsk forsker og psykolog, tilknyttet Transportøkonomisk institutt. Han forsker på miljøvirkninger av samferdsel.

Klæboe er utdannet med en magistergrad i psykologi fra Psykologisk institutt ved UiO og har doktorgrad med avhandlingen Human reactions to transportation noise, vehicular air pollution, and vibrations fra 2006.

Han gjennomførte intervjuundersøkelser om EF-avstemningen i 1972 og stod også bak den første norske tidsnyttingsundersøkelsen. Han en av de første som importerte og brukte Apple datamaskiner i Norge.[trenger referanse]

Han har arbeidet med bomiljø-undersøkelser siden 1989, og utviklet metodikk for å kartlegge nabolag og kontektstens betydning for blant annet støyplager. Han har nylig tatt initiativ til arbeid for å kartlegge sosial ulikhet, og fordelingseffekter for Sosial- og helsedirektoratet. I samarbeid med Statistisk sentralbyrå har han utviklet en metodikk for nabolagskartlegging som skulle være velegnet for å synliggjøre levekårsforskjeller og sosial ulikhet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]