Rolf Kristian Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rolf Kristian Larsen
Født18. mai 1983 (36 år)
Stavanger
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Rolf Kristian Larsen (født 18. mai 1983 i Stavanger) er en norsk skuespiller. Han startet sin skuespillerkarriere på Rogaland Barneteater. Han er også utdannet tre år (2009–2012), på Statens Teaterhøyskole, ved KHIO. Et halvt år av disse var utvekslingstudie i New York, som ble gjort på William Esper Studio.

Hans første spillefilm var i rollen som Morten-Tobias i den norske grøsseren Fritt vilt fra 2006. Hans store gjennombrudd kom først med hovedrollen i filmen Mannen som elsket Yngve, som kom ut i februar 2008. Den er basert på boken med samme navn av Stavanger-forfatteren Tore Renberg, og ble produsert av Motlys. I filmen spiller han Jarle Klepp, en 17-åring som forelsker seg i Yngve Lima. Han er også med i oppfølgeren Jeg reiser alene hvor han spiller Jarle Klepp igjen. Han gjentok rollen i Kompani Orheim for tredje gang i 2012.

I 2008 er Larsen nominert til Amandaprisen for beste mannlige skuespiller for rollen som Jarle i Mannen som elsket Yngve. Han vant i 2007 pris for beste skuespiller under Festival de cine fantástico de Málaga, for sin innstats i Fritt Vilt.

Han har også roller i filmene De gales hus og Max Manus.

I tillegg har han medvirket i TV-seriene Lilyhammer sesong 2 og 3, og Kampen om Tungtvannet.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Heimebane». Filmfront. Besøkt 21. mars 2019.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.