Hopp til innhold

Fritt vilt II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fritt vilt II
Generell informasjon
SjangerSkrekk
Utgivelsesår2008
Prod.landNorge
Lengde86 min.
SpråkNorsk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegiMats Stenberg
ProdusentMartin Sundland og Kristian Sinkerud
ManusforfatterThomas Moldestad
MusikkMagnus Beite
SjeffotografAnders Flatland
KlippJon Endre Mørk
Foran kamera
MedvirkendeIngrid Bolsø Berdal
Fridtjov Såheim
Johanna Mørch
Marthe Snorresdotter Rovik
Kim Wifladt
Mats Eldøen
Prod.selskapFantefilm AS
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Fritt Vilt II er en norsk skrekkfilm fra 2008. Dette er oppfølgeren til Fritt vilt fra 2006, Fritt vilt II starter der nr 1 sluttet.

Vinteren 2006 møtte fire ungdommer en brutal død i Jotunheimen. Kun en ung kvinne overlevde. Nedkjølt og svak kjemper Jannicke seg tilbake til sivilisasjonen. På det lokale lille sykehuset i Otta aner personalet fred og ingen fare. Men så blir den blodige og forslåtte unge kvinnen brakt inn. Litt senere våkner Jannicke til liv i sykesengen. Film to går direkte inn i handlingen der hvor film 1 slutter, forteller produsenten, og lover en enda mer actionfylt film enn forgjengeren.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmplakat

Jannicke er den eneste overlevende etter massakren i den forrige filmen, blir funnet i Jotunheimen og brakt til et sykehus i Otta. Hun får god omsorg, men er fremdeles veldig traumatisert etter alle prøvelsene hun har gått gjennom. På sykehuset snakker hun med politiet, og informerer dem hvor alle likene befinner seg - inkludert liket av den morderiske fjell-mannen som hadde drept alle vennene hennes. Jannicke snakker også med og blir venn med en ung gutt, Daniel, som også er pasient ved det samme sykehuset.

Politiet oppdager snart flere lik i sprekken som Jannicke hadde beskrevet, og en av dem er liket av fjell-mannen - som tilsynelatende er død. Politiet frakter alle likene tilbake til sykehuset for obduksjon. Den vennlig legen Camilla informerer Jannicke om dette, og Jannicke angriper fjellmannens tilsynelatende døde kropp før hun blir stoppet av personalet ved sykehuset. Samtidig som en sykepleier katalogiserer fjellmannens klær, begynner mannen å røre på seg. Personalet jobber febrilsk for å gjenopplive mannen, og når Jannicke hører om dette er hun desperat etter å stoppe dem. Legene gjenoppliver fjellmannen, som ser ut til å ha vært i koma. Men en tid senere våkner han, og myrder en politimann som har blitt satt til å vokte på ham.

I mellomtiden har politimesteren gått gjennom en rekke gamle saker over tidligere forsvinninger, og han trekker slutningen at fjellmannen har drept mennesker i Jotunheimen over flere tiår. Fjellmannen var tidligere et forstyrret, voldelig barn hvis foreldre eide et hotell i fjellet - frem til fjellmannen drepte dem. Politiet går tilbake til fjellsprekken, hvor de oppdager enda flere kropper - som har ligget der i mange år. På sykehuset begynner fjellmannen å drepe flere personer over hele sykehuset. Daniel og Camilla låser til slutt fjellmannen nede i kjelleren. Daniel blir senere plukket opp av moren sin, og blir tatt med bort fra sykehuset. Når politiet dukker opp, beordrer de Jannicke og Camilla til å holde seg utenfor sykehuset, samtidig som de går inn for å pågripe den (tilsynelatende fangede) fjellmannen. Men betjentene oppdager snart at fjellmannen har slått opp kjeller-døren, og kommet seg løs. Fjellmannen angriper flere av betjentene, og dreper dem alle - bortsett fra Ole, Camillas kjæreste, som blir alvorlig såret.

Fjellmannen går deretter til angrep på Jannicke og Camilla, før han blir skutt og tilsynelatende drept av den døende Ole. Jannicke trøster Camilla, før hun snur seg for å oppdage at fjellmannens kropp har forsvunnet inn i skogen - på vei mot det nå forlatte hotellet i fjellet, hvor han hadde bodd i mange år. Den målbevisste Jannicke bestemmer seg for å gå tilbake til hotellet for å drepe mannen en gang for alle, til tross for Camillas advarsel. Jannicke reiser med snøscooter til hotellet, men hun sovner samtidig som hun venter på at fjellmannen skal komme tilbake. Når hun våkner igjen, står mannen rett bak henne. Etter en kort og intens kamp for å redde livet sitt, blir mannen skutt av den nylig ankomne Camilla. Jannicke skader ham deretter med mannens egen hakke, før hun skyter ham med en haglgevær rett i hodet for å forsikre seg om at han virkelig er død.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata