Roblox

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Roblox
Roblox Logo Black.svg
UtviklerRoblox Corporation
UtgiverRoblox Corporation
DistributørMicrosoft Store, App Store, Google Play og Amazon Appstore
PlattformMicrosoft Windows, macOS, Xbox One, Android, iOS og Windows 10 Mobile
Utgivelse27. august 2006
SjangerMMORPG, MMO
ModusFlerspiller, enspiller
Nettstedwww.roblox.com

Roblox (stilisert som ROBLOX) er en plattform for å utvikle og spille spill. Den er tiltenkt barn og voksne i alderen 13 år og oppover. Registrerte brukere kan ha sine egne spill hvor man kan utvikle hva som helst med hjelp av virtuelle geometriske gjenstander, og programmere på kodespråket Lua. Robux er en valuta på Roblox som man kan bruke til å kjøpe forskjellige virtuelle ting som klær til avataren sin eller diverse fordeler på enkelte plasser og flere andre funksjoner. Mange brukere er blitt kjent for sine prestasjoner i spillet gjennom programmering, spilling og spillutvikling. Spillet er gratis, men har et valgfritt, betalt medlemskap som heter «Roblox Premium», før «Builders Club», hvor brukerne får flere eiendommer, daglig Robux og klær til avatarene sine. Roblox Premium gir også spillere mulighet til å opprette egne grupper. Spesielt krigsgrupper er populære, blant annet fordi man kan ha jevnlige treninger, gruppeklær, gruppeplasser, allierte og fiender. Roblox er populært på global basis og har over 100 millioner besøkende hver måned.[1]

Man kan også utvikle sine egne spill ved å bruke appen «Roblox Studio», som også er utviklet av Roblox Corporation. Om man vil at andre spillere skal finne spillet, kan man velge å «reklamere» for spillet sitt inne på nettsiden.

Historie[rediger | rediger kilde]

En av Roblox' tidligere logoer

Roblox ble skapt av David Baszucki og Erik Cassel i juni 2004. De opprettet også firmaet Roblox Corporation, bedre kjent som Roblox CAO. I 2005 lagde de Dynablocks, men der var det bare et spill. 1. desember 2006, kalte de det for Roblox, og så ble spillet Crossroads skapt. Crossroads ble det første spillet til å se dagens lys på Roblox, etter dette ble flere spill utviklet, og i dag finnes det flere millioner plasser på Roblox. Idag er det flere millioner spillere på Roblox og et helt team som jobber med å moderere platformen.

Programmer[rediger | rediger kilde]

Roblox består av to programmer og én app, «Roblox Player», «Roblox Studio» og ROBLOX-appen. «Roblox Studio» gir spillerne mulighet til å skape plasser og spill. Programmeringsspråket i ROBLOX Studio er Rblx.lua, som er en slags Lua-«dialekt». «Roblox Player» er programmet man bruker om man ønsker å bruke nettleseren til å spille egne eller andres spill. ROBLOX-appen brukes til det samme som «Roblox Player», bortsett fra at appen kan lastes ned fra Microsoft Store, App Store, Google Play og Amazon Appstore, i motsetning til «Roblox Player», som lastes ned fra nettet.

Developer Exchange[rediger | rediger kilde]

I slutten av 2014 ble et nytt system, kalt Developer Exchange (kortform DevEx), lansert. Dette gir spillerne muligheten til å veksle Robux inn i virkelige penger.[2]

Plattformer[rediger | rediger kilde]

Roblox er tilgjengelig for PC, MacOS, iOS, ChromeOS, Android og Xbox One.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Roblox: Roblox Reaches 100 Million Monthly Active User Milestone, 2. august 2019
  2. ^ «Developer Exchange (DevEx) FAQs». Roblox Support (engelsk). Arkivert fra originalen 15. januar 2019. Besøkt 17. mai 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps package games.pngDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.