Roblox

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Roblox
Roblox
PlattformMicrosoft Windows, macOS, Windows 10, Xbox One, iOS og Android
UtgivelseJuni 2006
SjangerMMORPG og åpen verden
Modusflerspiller

Roblox er et MMO-spill for barn og voksne i alderen åtte år og oppover.

Registrerte brukere kan ha sin egen «eiendom» eller plass hvor man kan bygge hva som helst med klosser eller «bricks», og kode ved hjelp av «scripts». Robux kan man bruke til klær til avataren, diverse fordeler i på enkelte plasser og andre funksjoner. Tradisjonelt sett tilsvarte 10 TIX 1 Robux, men dette forandrer seg hele tiden basert på økonomien og markedet i spillet (TIX har blitt fjernet!). Mange brukere er blitt kjent for sine prestasjoner i spillet gjennom programering, spilling og bygging av plasser eller spill. Spillet er gratis, men har en betalt versjon som heter «Builders Club», hvor brukerne får flere eiendommer, daglig Robux og klær til avatarene sine. Builders Club gir også spillere mulighet til å lage egne grupper. Spesielt krigsgrupper er populære, blant annet fordi man kan ha gjevnlige treninger, gruppeklær, gruppeplasser, allierte og fiender. Roblox er svært populært på global basis og har over 6 millioner besøkende hver måned.[1] I slutten av 2014 ble et nytt system, kalt DevEx, lansert. DevEx gir spillerne muligheten til å veksle Robux inn i amerikanske Dollar (USD).

Brukertyper[rediger | rediger kilde]

Registrerte[rediger | rediger kilde]

Registrerte brukere får tilgang til alle viktige funksjoner i spillet som bygging/spilling av spill, Robux, en personlig avatar, grupper og mye mer. Når man skal registrere seg må man skrive inn fødselsdato, kjønn, passord og brukernavn. E-postadresse er valgfritt, men dette vil gi tilgang til flere funksjoner, blant annet gjenoppretting av passord.[trenger referanse]

Besøkende[rediger | rediger kilde]

Roblox kan spilles som en besøkende/gjest («Guest»). Denne modusen krever ikke registrering, men en del funksjoner er begrenset eller deaktiverte. Gjestene blir nummerert etter antall gjester som allerede er pålogget. Gjester på roblox kan ikke chatte med andre spillere, men de kan se hva andre skriver i chatten.[trenger referanse]

Denne modusen er ikke lenger tilgjengelig og man må registrere seg for å spille.

Historie[rediger | rediger kilde]

Roblox ble laget av David Baszucki og Erik Cassel i juni 2004. De skapte også firmaet Roblox Corporation, bedre kjent som Roblox CAO. I 2005 lagde de Dynablocks, men bare et spill var der. 1. desember 2006, kalte de det for roblox og så ble spillet/plassen Crossroads laget. Crossroads ble det første spillet til å se dagens lys på Roblox, etter dette ble flere og flere plasser/spill laget og i dag finnes det flere millioner plasser på Roblox. Utviklingen fra 2004 har vært enorm og i dag er det flere millioner spillere på Roblox og et helt team som jobber med å moderere og gjøre Roblox bedre.

Programmer[rediger | rediger kilde]

Roblox består av to programmer. Roblox player og Roblox studio. Roblox studio gir spillerne mulighet til å skape avanserte plasser/spill med hjelp av verktøy skapt av både Roblox-teamet og spillere. Roblox har også sitt eget programmeringsspråk kalt RBX.Lua, som lar brukere gi liv til sine kreasjoner. Roblox player er programmet man bruker om man ønsker å spille sine egne eller andres spill.

Plattformer[rediger | rediger kilde]

Roblox er tilgjengelig for PC, Mac, Xbox one, iOS og Android.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.