Roberto Cecon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Roberto Cecon
Roberto Cecon (2011).jpg
Født28. desember 1971 (45 år)
Gemona del Friuli
Yrke Skihopper, ski jumping coach
NasjonalitetItalia
SportSkihopping
Personlig rekord207,5 meter

Roberto Cecon (født 28. desember 1971 i Gemona del Friuli i Udine) er en tidligere italiensk skihopper. Han regnes som Italias fremste skihopper gjennom alle tider. Han er nå trener for det italienske hopplandslaget.

Cecon deltok i internasjonal hoppsport i hele seksten sesonger (1988–2003).

Skihopping er en lite utbredt sport i Italia, men nyter langt større popularitet i noen av de andre landene omkring Alpene (Tyskland, Østerrike, Sveits og Slovenia) og ikke minst i Norden (Norge og Finland). Til tross for sine resultater er Cecon derfor lite kjent i Italia, men noe bedre i enkelte andre land.

Cecon debuterte i verdenscupen 30. desember 1987, to dager etter at han fylte 16 år, i åpningsrennet i hoppuka i Oberstdorf. Han endte på 54.-plass. Ett år senere fikk han sin første pallplassering, i Chamonix. I 1990 kom den første seieren på «hjemmebane», i Predazzo i Val di Fiemme.

Den beste perioden hadde han i første halvdel av 1990-årene, da han to ganger vant bronsemedalje i VM i skiflyging, og kom på andreplass i verdenscupen sammenlagt i sesongen 1994/95. Han vant totalt seks verdenscuprenn i løpet av karrieren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]