Robert Sloman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Robert Sloman
Født18. juli 1926[1]
Oldham
Død24. oktober 2005[1] (79 år)
South Hams
Beskjeftigelse Manusforfatter, science fiction-forfatter
Nasjonalitet Storbritannia, Det forente kongerike Storbritannia og Irland (–1927)

Robert Sloman (født 18. juli 1926 i Oldham i Lancashire i England, død 24. oktober 2005 i England) var en manusforfatter. Han jobbet også i The Sunday Times i over 20 år, hvor han ble distribusjonssjef, men har er mest kjent for manusene han skrev for TV.

Sloman begynte som skuespiller i 1951 etter at han var ferdig på universitetet. Han begynte å skrive manus et par år senere og fortsatte med det til fordel for skuespillerkarrieren. I 1970-årene skrev han flere historier for science fiction-serien Doctor Who. Sammen med produsent Barry Letts skrev han fire historier da Jon Pertwee spilte Doktoren. De het The Dæmons (kreditert til psevdonymet Guy Leopold), The Time Monster, The Green Death og Planet of the Spiders. Den første er sett på som en av de beste historiene i serien, mens de andre har sterke moralske budskap, spesielt The Green Death som handler om forurensning og globalisering. Da den ble utgitt på DVD i 2004 ble Sloman intervjuet om historien.

Sloman hadde også planlagt å bringe dalekene tilbake på slutten av sesong 9 i en historie kalt The Daleks in London. Denne historien ble forkastet da de som laget serien fant ut at man ikke hadde noen historie å lokke seerne til TV-en med på begynnelsen av sesongen og det viste seg at historien var for lik The Dalek Invasion of Earth. Forfatteren Louis Marks ble spurt om han kunne omskrive sin historie til å inkludere dalekene og den ble hetende Day of the Daleks.

Sloman skrev også to skuespill for Londons West End: The Golden Rivet og The Tinker, som senere ble til filmen The Wild and the Willing.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Internet Speculative Fiction Database, 9. okt. 2017, Robert Sloman, 154828

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]