Rina Sunder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rina Sunder
Født1. juli 1970Rediger på Wikidata (52 år)
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Rina Sunder (født 1. juli 1970) en norsk foredragsholder og forfatter. I 2018 fikk hun utgitt boken «Det moderne India»[1].

Sunder vokste opp i Drammen og tok cand.mag. ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og en mastergrad ved Handelshøyskolen BI. I 2008 tok hun en mastergrad ved Handelshøyskolen i København.[2]

Sunder var leder for Den Internasjonale Festivalen (ISFiT 94) i Trondheim med teamet menneskerettigheter[3]. Hun overtalte den gang Dalai Lama til å delta på festivalen etter å ha sittet fire uker utenfor residensen hans i Dharamsala[4].

Etter studiene i Trondheim jobbet hun hos Barneombudet og deretter hos Geelmuyden Kiese. Hun har jobbet for PGS i Singapore.

I 2011 etablerte hun EnteringIndia og ble kjent som indiakommentator i nasjonal media. Sunder har kommentert valg i India samt presidentbesøket i 2014 og 2019. Hun har også vært blogger for Nettavisen[5].

I 2013 ble hun styremedlem i Norsk indisk handelskammer og i 2014 ble hun daglig leder og styreleder. Fra april til november 2017 ledet hun Innovation Forum Norway[6][7].

Sunder er medlem av MDG og sitter i partiets internasjonale ressursgruppe. I 2020 var hun med på å etablere Kvinneforeningen Det moderne India[8].

Referanser[rediger | rediger kilde]