Ricoh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ricoh Company, Ltd.
株式会社リコー
Ricoh Company, Ltd.株式会社リコー
Org.formkabushiki kaisha
Etablert1936
HovedkontorChuo
BransjeMaskinvare, programvare, driftstjenester
Produkt(er)Multifunksjonsskrivere, skrivere, faksmaskiner, projektorer, videokonferanse, kamera, programvare,MDS, grafiske løsninger
NøkkelpersonerMasamitsu Sakurai styreleder, Shiro Kondo President & daglig leder
Antall ansatte105,000 (1. september, 2008)
ResultatGreen Arrow Up.svg 2841 milliarder Yen (pr. 31. mars, 2008)
Nettsidehttp://www.ricoh.co.jp//, http://www.ricoh.com/

Ricoh Company, Ltd.(株式会社リコー, Kabushiki-gaisha Rikō), eller Ricoh er et Japansk selskap som ble etablert 6. februar 1936 som Riken Kankoshi Co., Ltd.

Ricoh produserer elektroniske produkter, hovedsakelig kameraer og kontorprodukter som printere, kopimaskiner og telefaksmaskiner. Ricoh har etter hvert også satset stort på software-utvikling innen disse områdene. Fra slutten av 1990-tallet og frem til tidlig 2000-tallet vokste selskapet til å bli verdens største produsent av kopimaskiner. I denne perioden gjorde Ricoh en rekke strategiske oppkjøp av selskaper som Savin, Gestetner, Lanier, Rex-Rotary, Monroe og Nashuatec. Selv om Monroe ble avsluttet som eget merkenavn, ble alle de andre merkene markdsført over hele verden med sine respektive merkenavn. I 2006 kjøpte Ricoh den europeiske delen av Danka for $210 mill. Denne organisasjonen ble videreført som et selvstendig selskap under navnet Infotec. Infotec er i dag en integrert del av Ricoh i Europa, og danner kjernen i Ricohs satsing mot det profesjonelle markedet med Ricoh Production Print Business Group – PPBG.

Gjennom slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet var Ricoh hovedprodusent av kopimaskiner for Pitney-Bowes. Ricoh har også produsert kopimaskiner for Toshiba, telefaksmaskiner for AT&T og Omnifax, så vel som en bred variasjon av utstyr for flere andre selskaper, f.eks. duplikatorer for AB Dick.

I 2003 kjøpte Ricoh navnerettighetene til CNE Coliseum (nå kjent som Ricoh Coliseum) i Toronto.

I 2004 kjøper Ricoh Hitachi Printing Solutions, Ltd og etablerer det nye selskapet Ricoh Printing Systems, Ltd.

I 2005 investerte Ricoh mer enn 10 millioner pund for å sponse stadionet/ underholdningskomplekset hvor Coventry City Football Club spiller sin hjemmekamper. Følelig ble kompleksets navn Ricoh Arena, og det bærer tydelige tegn på selskapets sjenerøsitet på alt fra 35 meter store bokstaver på taket, til centimeter store logoer i Coventry City FCs kampprogrammer. Ricoh har også kontorer i komplekset, samt et operativt showroom.


25. januar 2007 annonserte Ricoh kjøpet av IBM Printing Systems Division for $725 millioner, en 3-års joint venture avtale med IBM, hvor Ricoh har en eierandel på 51%. Det nye Ricoh-selskapet InfoPrint Solutions Company blir dannet. Pr. 1. juli 2010 er InfoPrint Solutions Company en 100% Ricoh-eiet organisasjon.


27. august 2008 kunngjør Ricoh at de kjøper det amerikanske selskapet IKON Office Solutions for $1.6 mrd.[1]

RICOH HQ Building (Jan,2007)


Integrering med NRG[rediger | rediger kilde]

Parallelt med Ricohs egen distribusjonskanal, har selskapet hatt en egen forretning for distribusjon av merkene Nashustec, Rex-Rotary og Gestetner (NRG International). I november 2006 kunngjør Ricoh at hovedkvarteret til Ricoh Europe B.V (REBV) i Amstelveen, Nederland, integreres med NRGs europeiske hovedkvarter i London. Dette ble fullført 1. april med NRGs hovedkvarter i London som strategisk hovedkvarter, og Ricoh Europe B.V (REBV) i Amstelveen som operasjonelt hovedkvarter. Dette gjenspeiler en tidligere prosess som fant sted i USA med Lanier og Ricoh USA.


Integreringen av det europeiske hovedkontoret er første steg i integreringen av hvert enkelt lands organisasjoner i Europa. En samlet organisasjon ble dannet i Østerrike 1. juli 2007. Den britiske integreringen er i for tiden i prosess, og prosessene har også startet i Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Nederland.

Liste over Ricoh produkter[rediger | rediger kilde]

Caplio R6
Caplio GX100

Dette er en liste over noen av produktene som markedsføres under Ricohs merkenavn.

 • Printløsninger for det profesjonelle markedet/ Production Print
  • Ricoh Pro 907
  • Ricoh Pro 1107
  • Ricoh Pro 1357
  • Ricoh Pro C651
  • Ricoh Pro C751
  • Ricoh Pro C900
  • Ricoh Pro C901


Se også[rediger | rediger kilde]

Ricoh Arena, Coventry, England
 • Ricoh Arena, et fotballstadium komplett med konsertarena og konferansefasiliteter, åpnet i Coventry, England i 2005, bærer selskapets navn.


Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «Ricoh to Acquire [IKON Office Solutions, Inc.]http://www.ikon.com». Ricoh. 27. august 2008. Besøkt 28. oktober 2010. 


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]