Reistad Arena

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Rehabilitert og nytt navn er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
Reistad Arena
Reistad Arena 01.jpg
Adresse3400 Lier
Land NorgeRediger på Wikidata
Eier Reistad Idrettslag
BrukereReistad Idrettslag
Lier Skytterlag
UnderlagPulastic
Banestørrelse46.0*52.65 = 2422m2
Kapasitetca 1.500 sitteplasser
Pris12.800.000
Historiske data
Påbegynt1. april 1983
Åpnet4. januar 1984
Map
Reistad Arena
59°45′00″N 10°13′51″Ø

Reistad Arena (tidligere St. Hallvardhallen) er en idrettshall på Stoppen sentralidrettsanlegg i Lier kommune i Buskerud. Planleggingen av hallen dateres tilbake til 1979, da Reistad IL var en av Norges største håndballklubber. Foreningens ønske var opprinnelig å bygge hallen på Tranby, men etter samtaler med Lier kommune ble det bestemt at den skulle ligge på sentralidrettsanlegget på Stoppen. Hovedsakelig skyldtes dette at St. Hallvard videregående skole skulle flytte fra Drammen til Lier og hadde behov for lokaler til kroppsøving.

Hallen eies og drives av Reistad IL og er delvis dugnadsfinansiert. Hallen ble påbegynt 1. april 1983 og ble offisielt innviet den 7. april året etter. Totalt kostet det 12.800.000 kroner å bygge hallen, og det ble lagt ned ca. 13.000 dugnadstimer for å ferdigstille prosjektet.

I tillegg til hovedhallen med oppbygde tribuner med plass til 1.500 tilskuere, inneholder hallen 8 spillergarderober, to dommergarderober, to klatrevegger og et buldrerom. I tilbygget er det et styrkerom, dansesal, kafeteria og vestibyle med kiosk, toaletter og hallbestyrerens kontor. I andre etasje i tilbygget er det skytebane med oppholdsrom, samt Reistad ILs klubbrom og diverse lagerrom.[1]

Hallen brukes av 1.200 skoleelever og 450 idrettsungdommer hver uke og holder åpen 14 timer hver dag. De viktigste leietagerne er Buskerud fylkeskommune (v/St. Hallvard videregående skole), Lier kommune, samt idrettslag og andre frivillige organisasjoner.

25-årsjubileum[rediger | rediger kilde]

Torsdag 16. april 2009 feiret hallen 25-årsjubileum. Hallens styre hadde invitert tidligere ledere i hallen og Reistad IL samt sentrale personer fra byggingen. Etter enkel bevertning ble det avholdt en mimrestund fra byggeperioden og de første årene hallen var i drift. Tilstelningen ble avsluttet med at styreleder i St. Hallvardhallen fortalte om de omfattende planene om rehabilitering av anlegget.

Behov for rehabilitering[rediger | rediger kilde]

Etter over 25 års bruk er det pr 2010 et stort behov for rehabilitering av hallen. De senere årene har lave leieinntekter ført til at hallen ikke har klart å avsette penger til løpende vedlikehold. Dette har skapt et etterslep, blant annet i form av fuktskader i dusjanlegg som en følge av dårlig ventilasjon. Dette har ført til sterke ønsker fra hallens styre, samt brukerne, om å rehabilitere og oppgradere St. Hallvardhallen til moderne standard.

I mars 2010 ble det kjent at det foreligger konkrete planer om oppussing og utbygging til 38 millioner kroner. Styret i hallen ønsker blant annet å oppgradere trenings- og undervisningsutstyr samt bygge om og pusse opp store deler av hallen. Hovedleietakerne – Buskerud fylkeskommune og Lier kommune – forventes å dekke cirka 20 millioner kroner av regningen. Prosjektgruppa har fått en forhåndsgodkjenning av tippemidler på 10 1/2 millioner, mens 7 1/2 millioner antagelig tjenes inn ved momsfritak, ifølge Lierposten. Går alt etter planen er det meningen at "nye" St. Hallvardhallen skal stå ferdig ved årsskiftet 2011-12.[2]

Overdragelse til Lier kommune[rediger | rediger kilde]

Etter at styret i henholdsvis St. Hallvardhallen og Reistad IL ikke maktet å få gjennomslag om planene for rehabilitering, eller alternativt å bygge en helt ny hall, ble det i mars 2011 bestemt at hallen skal overdras til Lier kommune. Avgjørelsen ble fattet på et ekstraordinært årsmøte i Reistad IL. Styret mente at det ikke lengre var mulig å drifte hallen på en forsvarlig måte, på grunn av den dårlige tilstanden som følge av manglende vedlikehold.

Fra 01.01.2012 vil St. Hallvardhallen eies og driftes av Lier kommune som følge av dette.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.sthallvardhallen.no Arkivert 27. september 2015 hos Wayback Machine., St. Hallvardhallens hjemmeside
  2. ^ http://lierposten.no/nyheter/ny-hall-til-38-mill-1.5008725, Lierposten: "Ny" hall til 38 millioner
  3. ^ http://idrett.speaker.no/Downloads/60617/docs/2011-03-15_Ekstraordnært_Åarsmøte.pdf[død lenke] , Styret i Reistad IL: Innkalling til ekstraordinært årsmøte