Reformpartiet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Reformpartiet var et norsk registrert politisk parti. Utgangspunktet for partiet var motstanden blant folk flest mot bomringer rundt Tønsberg i Vestfold fylke, og det at politikerne fra de etablerte partiene ikke tok hensyn til at et stort flertall av befolkningen var motstandere av at veibygging i området skulle finansieres gjennom bomstasjoner.

Partiet ble stiftet den 12. oktober 2004 på Nøtterøy Menighetshus. Partiet rakk å samle de nødvendige 5 000 støtteunderskrifter innen årsskiftet, og rakk innen fristen for stortingsvalget høsten 2005, å stille lister i 6 fylker: Vestfold, Rogaland, Møre og Romsdal, Oppland, Østfold og Akershus.

Partiets slagord for stortingsvalget 2005 var «Norge uten bommer! Reformpartiet – mot velgerforakt og maktmisbruk!». Reformpartiet har, som det eneste av partiene som stiller til stortingsvalget, programfestet direkte demokrati ved at det sier at dersom 5 % av velgerne skriver under på krav om folkeavstemning i en sak, så skal slik avstemning skje og resultatet skal være bindende for partiet.

Reformpartiet ble oppløst 13. juli 2009.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)