Ragnar Sjølie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ragnar Sjølie
Født8. nov. 1936Rediger på Wikidata (87 år)
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Ragnar Sjølie (født 8. november 1936) er en norsk sanger, men han er mest kjent som mediemann. Han har vært med å etablere flere kristne radio- og TV-stasjoner, hvor han også har vært sentral i ledelsen. Han har også produsert kristne radio- og TV-programmer.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Sjølie er utdannet innen markedsføring ved ReklameskolenOslo Børs. Han fikk tidlig et kall til kristent arbeid gjennom kreativ kommunikasjon i massemediene. Han arbeidet en periode hos Fabritius Reklamebyrå, hos Internasjonalt Masse Media Institutt og hos Kristelig Kringkastingslag (KKL) (idag Familie & Medier).

Sangeren[rediger | rediger kilde]

Ragnar Sjølie har vært fast solist i Filadelfiakoret (Oslo). Han er initiativtaker til og leder av Minns du Sången i Norge, som tar for seg perler fra den kristne sangskatten, for å formidle den til nye generasjoner.

Plateinnspillinger (...…mangelfull liste…...)

  • Sanger til mor. Flygel: Daniel Strøm. Klango F 98

Radio- og TV-arbeid[rediger | rediger kilde]

Sjølie var med under oppstarten av den skandinaviske pinsebevegelsens misjonsradio IBRA Radio (idag IBRA Media). Han var også med på å starte nærradiostasjoner da NRK-monopolet ble oppløst tidlig på 1980-tallet. Han har vært med på å etablere nær-tv fra pinsemenighetene Filadelfia Oslo og Filadelfia Kristiansand.

TV Inter[rediger | rediger kilde]

Sjølie har vært daglig leder i produksjonsselskapet TV Inter i femten år. Han har deltatt i oppbygningen av selskapet, med gode lederegenskaper, faglig dyktighet og menneskelig nærhet. TV Inter er idag en av Norges største leverandører av livssynsprogram, særlig TV 2 har sendt program produsert av TV Inter. Det er de som bl.a. står bak de mange produksjonene / prosjektene med "TV 2-pastoren" Egil Svartdahl.

Undervisning[rediger | rediger kilde]

Ragnar Sjølie har også undervist i programledelse og produksjon av radio- og fjernsynsprogrammer.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Svartdahl, Egil. 2006. Ragnar Sjølie – 70 år. Korsets Seier 10. november 2006.