RPGamer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
RPGamer
URLhttp://www.rpgamer.com/
Type nettstedNyhetsside om videorollespill
Tilgjengelige språkEngelsk
EierMikel Tidwell
Utgitt avAndrew Vestal (opprinnelig)
LansertApril 1995 som UnOfficial SquareSoft HomePage
11. mars 1998 som RPGamer

RPGamer er en nyhetsside som dekker data- og konsollrollespill. Den dekker nyheter både fra Nord-Amerika, Europa og Asia vedrørende blant annet spillindustrien, omtaler, konferanser, utgivelsesdatoer, konkurranser og intervjuer. Staben skriver omtaler om rollespill og har kontakt med utviklere og produsenter. Siden har blitt sitert i media og spillomslag.[1]

RPGamer har også flere spalter med innhold skrevet av lesere som fokuserer på blant annet spillomtaler, remikset musikk, artikler, fiksjon, skrivebordsbakgrunner og en ukentlig spalte med spørsmål og svar. Lesere kan også delta via forumet, IRC og avstemninger.

Historie[rediger | rediger kilde]

RPGamer ble grunnlagt i april 1994 av Andrew Vestal med navnet UnOfficial SquareSoft HomePage (UOSSHP) og det var en side om Squares spill. I midten av 1997 skiftet den navn til Square.Net og befant seg på Squares egen nettjener. I slutten av 1997 la Vestal ned siden på grunn av store mengder spam og fordi Square fant ut at siden var på deres tjenere. De reagerte med å slette den.

Vestal ga innholdet til Mikel Tidwell som startet siden opp igjen som RPGamer 11. mars 1998. Den ble da utvidet til å også dekke rollespill fra alle utviklere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]