Puelchesia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Puelchesia
Nomenklatur
Puelchesia
Ocampo & Smith, 2006
Klassifikasjon
RikeDyreriket
RekkeLeddyr
KlasseInsekter
OrdenBiller
FamilieSkarabider
GruppePachydeminae
Økologi
Antall arter: 1
Habitat: i jord, gressmarker
Utbredelse: Argentina
Inndelt i

Puelchesia er en slekt av biller som har larver som eter planterøtter. De hører til underfamilien oldenborrer (Melolonthinae) i den store gruppen skarabider (Scarabaeoidea).

Utseende[rediger | rediger kilde]

En liten (3,7–5,6 millimeter), avlang, blank, brun oldenborre. Antennene er 8-leddete med en tre-leddet klubbe. Hodet er kraftig punktert, snuten noe framskutt, oval. Pronotum er blankt, spredt punktert, litt bredere enn dekkvingene, parallellsidig i den bakre delen, rettlinjet tilsmalnet forover i den fremre. Forkanten er kraftig buet innbuktet slik at forhjørnene blir skarpe. Dekkvingene er parallellsidige, med litt uregelmessife punktrader og korte, oppstående hår som står på litt uryddige rekker. Kroppssidene og undersiden er spredt kledt med lange, lyse hår. Beina er forholdsvis lange, leggene ytterst med bremmer av stive børster, føttene tynne.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Arten ble funnet i store mengder i et uttørket elveleie med spredt vegetasjon. Det var svært tørt der da materialet ble samlet inn. Hanner av denne arten kom tallrikt til lys om natten, hunner ble derimot ikke funnet, kanskje lever de hele livet under jordoverflaten.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Arten er kjent fra Argentina, i Monte-regionen.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Ocampo, F.C. og Smith, A,B.T. (2006) Puelchesia gracilis , a new genus and species of Pachydemini

endemic to the Monte biogeographic province in Argentina (Coleoptera: Scarabaeidae: Melolonthinae). Zootaxa 1349: 53 – 62. [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]