Promenade de la Croisette

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Promenade de la Croisette

Promenade de la Croisette (også kalt Boulevard de la Croisette, kortform la Croisette) er en berømt og fornem gate i Cannes i Frankrike. Den har sitt løp langs hele stranden mot Middelhavet og er omkring 2 km lang, med kasinoet Palm Beach i øst og den gamle havnen og gamlebyen i vest.[1]

Gaten er først og fremst blitt kjent i store deler av verden i sammenheng med Filmfestivalen i Cannes, og Festival- og kongresspalasset ligger mot gatens vestre ende.

På bysiden av gaten ligger dyre butikker, restauranter og hoteller (som Majestic (nr 10), Gray d’Albion (12-18), Carlton (nr 58) og Martinez (nr 73)) på rekke og rad. Tettheten av butikker som selger prestisjemerker er kanskje tettere i denne gaten enn noe annet sted i verden og Armani, Chanel, Christian Dior, Prada, Valentino, Gucci, Dolce & Gabbana, Fendi, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Hermès, Yves Saint-Laurent, Jean-Paul Gaultier, Burberry, Hugo Boss, Christian Lacroix, Celine, Bvlgari, Lancel, Chopard, Cartier, Emilio Pucci og Escada er alle representert.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Inventaire général du patrimoine culturel, besøkt 2. september 2018