Ralph Lauren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ralph Lauren
Ralph Lauren 2013.jpg
Født14. oktober 1939 (78 år)
USA The Bronx, New York, USA
Ektefelle Ricky Low-Beer
Barn Andrew, David og Dylan
Utdannet ved City University of New York, DeWitt Clinton High School, Baruch College
UtdannelseBaruch College, City University of New York
Beskjeftigelse Klesdesigner
NasjonalitetUSA
Utmerkelser Ridder av Æreslegionen, Coty Award, The James Smithson Bicentennial Medal

Ralph Lauren (født Ralph Rueben Lipschitz 14. oktober 1939 i The Bronx i New York) er en amerikansk klesdesigner. Hans foreldre var de jødiske immigrantene Frank og Frieda Lipschitz.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Fra han var ung jobbet han etter skoletid for å få råd til å kjøpe dresser. Han bodde i samme nabolag som Calvin Klein, men det er usikkert om de noengang møttes mens de bodde der.

Lauren gikk på Salanter Academy Jewish Day School, fortsatte på MTA (Marsha Stern Talmudical Academy), og etter det fikk han sin eksamen fra DeWitt Clinton High School i 1957. På MTA ble Lauren kjent for å selge slips til sine klassekamerater. Han skal ha sagt til sine medstudenter at han hadde ambisjoner om å bli millionær.

Videre gikk ferden til handelsskolen Baruch School of Business og Baruch College hvor han droppet ut etter to år. Han tjenestegjorde i den amerikanske hæren fra 1962 til 1964.

I 1968 ble Lauren gift med Ricky Low-Beer og de fikk tre barn hvorav to sønner og en datter: Andrew Lauren, David Lauren og Dylan Lauren.

Lauren gikk aldri på moteskole, men jobbet for Brooks Brothers som selger. I 1967 med åpnet han en slipsforretning med økonomisk støtte fra Norman Hilton, hvor han solgte egendesignede slips med merket Polo.

Skandinavia[rediger | rediger kilde]

Ralph Lauren gjorde et stort gjennombrudd i Skandinavia1980- og 1990-tallet med fargeglade piketrøyer og bomullskjorter med button-downkrage.

I NBC-TV-serien Venner for livet jobbet Rachel Green for selskapet til Ralph Lauren. Ralph Lauren spilte seg selv i to episoder av serien.

Juksebilder[rediger | rediger kilde]

Høsten 2009 ble Ralph Laurens kritisert for bruk av manipulerte bilder. Først ut var et bilde av modellen Filippa Hamilton, hvor både hoftene og midjen var smalere enn hodet, noe som i virkeligheten er fysisk umulig.[1] Ralph Lauren truet først med å saksøke kritikerne, men kom senere med en beklagelse.[1]

Ikke lenge etterpå ble det oppdaget nok et manipulert bilde, denne gangen av modellen Valentina Zelyaeva.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «VG». Besøkt 25. oktober 2009. 
  2. ^ «Kjendis.no». Arkivert fra originalen 2009-10-25. Besøkt 25. oktober 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]