Prom Night (1980)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Prom Night
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm, slasher-film, ungdomsfilm
Utgivelsesår1980
NasjonalitetCanada
Lengde91 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPaul Lynch Rediger dette på Wikidata
ManusWilliam Gray Rediger dette på Wikidata
MusikkPaul Zaza Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLeslie Nielsen, Jamie Lee Curtis, Anne-Marie Martin, Antoinette Bower, Robert A. Silverman, Jeff Wincott, David Gardner Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Embassy Pictures
Netflix
Premiere(r)18. juli 1980 (USA)
12. september 1980 (Canada)
18. desember 1980 (Tyskland)[1]
FilmserieProm Night Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Prom Night er en canadisk skrekkfilm fra 1980 regissert av Paul Lynch, og manus ble skrevet av William Gray. Hovedrollene spilles av Leslie Nielsen og Jamie Lee Curtis. Handlingen følger en gruppe high school-studenter som blir angrepet av en morder som ønsker hevn etter dødsfallet til en ung kvinne som fant sted seks år tidligere. En oppfølger, Hello Mary Lou: Prom Night II, hadde premiere i 1987.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1974 leker 11-åringene Wendy Richards, Jude Cunningham, Kelly Lynch og Nick McBride gjemsel ved et forlatt og øde kloster i Ontario i Canada. Når ti år gamle Robin Hammond forsøker å leke sammen med dem, begynner gruppen å erte henne. Dette fører til at en livredd Robin ved et uhell omkommer ved et fall gjennom et vindu fra andre etasje. De andre barna inngår en pakt om aldri å fortelle en levende sjel hva som egentlig skjedde. Men en usett person var vitne til Robins dødsfall.

Seks år senere, i 1980, forsøker Robins familie å minnes Robin på årsdagen for hennes død. Robins tenåringssøster, Kim, og tvillingbroren Alex, forbereder seg til et skoleball den kvelden. Kelly, Jude og Wendy begynner å motta anonyme uanstendige telefoner, men Nick ignorerer den ringende telefonen. I mellomtiden får Kim og Alex' far høre om en tidligere forbryter som ble klandret for Robins dødsfall, men som skal ha stukket av fra et psykiatrisk sykehus i området. Politibetjent McBride, Nicks far, skal etterforske denne forsvinningen.

McBride blir deretter informert om at forbryteren som ble klandret for Robins dødsfall allerede skal ha blitt arrestert igjen. Samtidig blir Wendy jagd gjennom skolen av noen som holder en øks. En alkoholisert vaktmester, Sykes, blir vitne til drapet på Wendy. Han forsøker å varsle alle skolens ansatte, men de avviser dette i den tro at han var alkoholpåvirket. I mellomtiden forbereder Kim og Nick seg på å bli kronet som ballets konge og dronning. Men Lou og lakeiene hans angriper Nick, og Lou stjeler kronen hans.

Morderen tar deretter feil av Nick og Lou, angriper Lou bakfra og halshugger ham. Lous avskårne hode ruller inn på dansegulvet, og alle danserne flykter i skrekk. Kim finner Nick kort tid senere, og befrir ham. Men når de forbereder seg på å stikke av, blir de konfrontert av morderen som angriper Nick, men ikke Kim. I det påfølgende slagsmålet slår Kim i morderens hode med en øks. Hun og morderen stirrer på hverandre, og Kim forstår endelig hvem morderen egentlig var.

Skuespllere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.filmdienst.de[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]