Professor Tullball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Professor Tullball
orig. The Nutty Professor
Generell informasjon
Utgivelsesår1963
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde98 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiJerry Lewis
Basert påDr. Jekyll og Mr. Hyde 
av Robert Louis Stevenson
MusikkWalter Scharf
Les Brown and His Band of Renown
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Professor Tullball[1] (orig. The Nutty Professor) er en amerikansk romantisk scifi-komedie fra 1963 regissert, produsert og skrevet av Jerry Lewis som også spiller hovedrollen.

Filmen er en parodi på Robert Louis Stevensons Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

En ny-innspilling med Eddie Murphy i hovedrollen ble utgitt I 1996.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Professor Julius Kelp er en nerd og professor ved et universitet som gjennomfører mislykkede og svært destruktive eksperimenter i et laboratorium ved skolen. Når en fotball-spillende mobber angriper ham, bestemmer Kelp seg for å "bøffe seg opp" ved å bli med ved et lokalt treningsstudio. Kelps manglende fysiske styrke fører til at han heller forsøker en kjemisk løsning. Han oppfinner et serum som gjør ham til Buddy Love: En kjekk, sjarmerende og frekk hipster.

Denne nye personligheten gir ham selvtillit til å vise Interesse for en av studentene sine, Stella Purdy. Selv om hun misliker oppmerksomheten hans, blir hun samtidig merkelig tiltrukket av ham. Buddy imponerer publikum med musikalske oppvisning ved Purple Pit, en nattklubb hvor mange av studentene hans også henger. Han håner også en bartender og servitør, og slår ned en annen student. Men hans nye serum avtar på dårlige tidspunkt, ofte til Kelps ydmykelse.

Selv om Kelp forstår at hans alternative personlighet er en dårlig person, klarer han ikke å hindre å bruke serumet og nyte all den nye oppmerksomheten han får. Kelp forstår etter hvert at det eneste han egentlig lærte fra dette forsøket å være noen andre er at hvis du ikke liker deg selv, så kan du ikke forvente at noen andre liker deg heller. Stella Purdy møter Kelp bak scenen, og innrømmer at hun foretrekker Kelp i stedet for Buddy Love.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Jerry Lewis

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 25. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]