Portal:Videospill/Utvalgt biografi/5

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Videospill og del av arkivet Portal:Videospill/Utvalgt biografi For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

Sid Meier (født 24. februar 1954) er en kanadisk-amerikansk videospillutvikler og programmerer som står bak en rekke populære strategi- og simulatorspill. Hans mest kjente verk er Civilization-serien, hvor det nyeste spillet i serien er Civilization VI, og leder den kreative utviklingen i selskapet Firaxis Games, som han også var med å grunnlegge.

Sid Meier ble født i Canada. Hans mor er nederlandsk, og hans far er sveitsisk. Han vokste opp i Michigan etter at familien flyttet dit da han var omtrentlig 3 år gammel. Han bodde også en stund hos besteforeldre i Sveits i løpet av en tid hvor hans søster var syk, og senere død.

I løpet av hans karriere, har Meier mottatt en rekke priser og anerkjennelser, og han har en stjerne på San Fransiscos «Walk of Game». I tillegg til hans karriere som videospilldesigner, har han også erfaring med å spille orgel og kirkekor.

Les mer