Portal:Korea/Utvalgt sted/17

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Korea og del av arkivet Portal:Korea/Utvalgt sted For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>
Jeju by

Jeju by er en by i den sørkoreanske provinsen Jeju, som består av øya med samme navn. Antall innbyggere er vel 360 000. I juli 2006 ble det etter en folkeavstemming bestemt at byen Jeju skulle slås sammen med regionen Bukjeju, slik at den nye regionen omfatter hele den nordlige delen av øya Jeju.

Byen er kjent for sine milde vintre. På grunn av den gunstige geografiske plasseringen mottar byen det aller meste av turisttrafikken inn og ut av øya som teller over 4 millioner årlig, i hovedsak fra Korea, Kina og Japan hvert år. Stedet har en godt utviklet tjenestenæring, som blant annet inkluderer flere casinoer.

Grensa mellom Jeju by og Seogwipo som dekker den sørlige delen av øya, krysser blant annet øyas høyeste fjell Hallafjellet.

Blant Jejus viktigste attraksjoner er Samseonghyeol-hulene, Hallafjellet nasjonalpark og verdens største botaniske hage, Bunjae Artpia.

Les mer