Portal:Astronomi/Utvalgt fra solsystemet/14

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Astronomi og del av arkivet Portal:Astronomi/Utvalgt fra solsystemet/Arkiv For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>
Europa i tilnærmet naturlige farger. Det fremtredende krateret nede til høyre er Pwyll og de ​​mørkere områdene er områder der hoveddelen av Europas vannholdige is har et høyere innhold av mineraler. Foto: Galileo
Europa i tilnærmet naturlige farger. Det fremtredende krateret nede til høyre er Pwyll og de ​​mørkere områdene er områder der hoveddelen av Europas vannholdige is har et høyere innhold av mineraler.

Europa er den sjette nærmeste månen til planeten Jupiter og den minste av de fire galileiske måner, men likevel et av de største legemene i solsystemet. Europa ble oppdaget av Galileo Galilei i 1610 og muligens uavhengig av Simon Marius rundt samme tid. Gradvise mer i-dybden-observasjoner av Europa foregått gjennom århundrer ved bruk av bakkebaserte teleskoper og ved forbiflyvninger med romsonder fra og med 1970-tallet. Europa er noe mindre enn månen og består primært av silikatbergarter, sannsynligvis en kjerne av jern og den har en tynn atmosfære hovedsakelig sammensatt av oksygen.