Pontelandolfo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Monumento in onore dei caduti di guerra (Monument til ære for de døde).

Pontelandolfo er en liten italiensk landsby og kommune på ca. 28.91 km², med 2202 innbyggere (2013),[1] i provinsen Benevento i regionen Campania. Pontelandolfo ligger halvveis mellom Napoli og Campobasso.

Historie[rediger | rediger kilde]

Folk har levd og dyrket landet hvor Pontelandolfo ligger i tusenvis av år. Landsbyens navn stammer fra Romerske tider og kommer fra den legendariske Pontis Landulphi (Landolfos bro). Broen gikk sannsynlig over elven L'Alenta. Landolfo døde i kamp mot Romerne da han forsvarte broen. Denne hendelsen gjenspeiles i byvåpenet.

Landbruk[rediger | rediger kilde]

Mye av området rundt Pontelandolfo (14.91 km²) benyttes til jordbruk. Området regnes som et særskilt fruktbart område av Italia. De gamle grekerne anså dette området som utmerket for å dyrke oliven. I dag består jordbruket primært av oliven-plantasjer, men benyttes også til beite og diverse kornslag.

Høyder[rediger | rediger kilde]

Pontelandolfo befinner seg i et fjellområde av Italia. Det omkringliggende landskapet varierer fra 400 til det høyeste fjellet Calvello på 1 017 meter. Det mest befolkede området ligger på ca. 525 meter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk demografi ISTAT. Istituto nazionale di statistica, 31. desember 2013.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]