Poetry in Motion (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Poetry in Motion» er en amerikansk sang fra 1960, skrevet av Paul Kaufman og Mike Anthony, som sa at inspirasjonen til den kom ved at de så opp fra sitt arbeid og tittet på en prosesjon av unge damer fra en skole i nærheten, som passerte forbi på fortauet utenfor hver ettermiddag.[1] Johnny Tillotson spilte inn sangen i Nashville, Tennessee. Saksofonisten Boots Randolph og pianisten Floyd Cramer medvirket på innspillingen. «Poetry in Motion» ble utgitt på singlen Cadence 1384. Produsenten var Archie Bleyer. B-siden var «Princess Princess».

En alternativ versjon, med King Curtissaksofon, ble innspilt noen uker tidligere og utgitt av Bear Family Records i 2011.

«Poetry in Motion» ble også spilt inn av Bobby Vee som spor nummer åtte på hans album, Bobby Vee, fra 1961. Det ble også gjort en coverversjon med tittelen «Pejskové se koušou» (Hunder biter hverandre) av den tsjekkiske sangeren Marie Pojkarová.

Ralf Arnie har skrevet en tysk tekst. Den tyske tittelen er «Deine roten Lippen». Gerd Böttcher spilte inn sangen. Den ble utgitt på singlen Decca D 19 131 i 1960.

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Artist Liste Høyeste
plassering
Uker på listen Dato for listeplassering
Johnny Tillotson Storbritannia Storbritannia # 1 15 3. desember 1960
Johnny Tillotson USA Billboard Hot 100-listen # 2 1960
Johnny Tillotson Storbritannia Storbritannia # 67 2 14. april 1979Referanser[rediger | rediger kilde]