Hopp til innhold

Pierre Lionel Matte

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pierre Lionel Matte
Født12. juni 1961Rediger på Wikidata (63 år)
NasjonalitetNorge

Pierre Lionel Matte (født 12. juni 1961) er en norsk billedkunstner. Han har bakgrunn fra klassisk tegnekunst, men er særlig kjent for installasjoner og fotografier, ofte kombinert med tekst og med et politisk, satirisk budskap om nasjonalisme og lokalpatriotisme.

Bakgrunn og arbeid[rediger | rediger kilde]

Pierre Matte vokste opp i Tønsberg i Vestfold med belgisk far og norsk mor. Han studerte blant annet ved Kunstakademiet i Trondheim i perioden 19871992.

Pierre Matte har flere separatutstillinger bak seg, deriblant ved Galleri UKS i Oslo i 1996, Rogaland Kunstsenter i 2002 og Oslo Kunstforening i 2007. Arbeidene hans er også vist på ei rekke gruppeutstillinger i Norge og utlandet, blant annet på Stenersenmuseet i Oslo, Milano Europa i 2000 og Museet for samtidskunst i 2007. Han er dessuten innkjøpt av Kunst på arbeidsplassen, Trondheim kommune, Norsk kulturråd og andre.

Pierre Matte har også gjennom mange år undervist kunststudenter, særlig i praktisk tegning og kunstanatomi ved Einar Granum Kunstskole og Skolen for Grafisk Design i Oslo, men også gjennom forelesninger. Han var medlem av juryen som valgte ut arbeider til Høstutstillingen i 2008.

Pierre Matte har hatt garantiinntekt siden 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]